Συνταγές
Όσοι το δοκίμασαν έπαθαν πλάκα! Δροσιστικό γλυκό στα γρήγορα με σπέσιαλ πορτοκαλένια κρέμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αν έχεις ελάχιστο χρόνο στη διάθεση σου (όπως συμβαίνει με εμένα συνήθως) και θες ένα αξιοπρεπές επιδόρπιο για το τραπέζι σου, τότε φτιάξε αυτή την υπέροχη και γρήγορη συνταγή για γλυκό με γεύση πορτοκάλι. Καλή επιτυχία!
Η Συνταγή/φώτο είναι από την κ. Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Ένα πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
300 γραμμάρια γάλα θερμοκρασία δωματίου κρέμα μου με γεύση πορτοκάλι
Ένα λίτρο γάλα
Δυο φακελάκια άνθος αραβοσίτου γεύση πορτοκάλι
8 κουτάλια ζάχαρη
Το ξύσμα από μισό ακέρωτο πορτοκάλι
1 ποτήρι νερό
έξι κουτάλια ζάχαρη
Εκτέλεση
Βουτάμε 1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ μέσα σε ένα μπολ με 300 γραμμάρια γάλα που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, και τα βγάζουμε κατευθείαν γιατί μαλακώνουν πολύ γρήγορα. Τα βάζουμε πλαγιαστά το ένα δίπλα στο άλλο.
Μετά σπάμε τρία μπισκότα, τα βουτάμε στο γάλα και τα βάζουμε στο ποτήρι.
Ετοιμάζουμε εν συνεχεία την κρέμα με γεύση πορτοκάλι. Φυσικά μπορούμε να κάνουμε την δική μας κρέμα με ότι γεύση θέλουμε.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι ένα λίτρο γάλα, δυο φακελάκια άνθος αραβοσίτου γεύση πορτοκάλι, 8 κτσ. ζάχαρη και το ξύσμα από μισό ακέρωτο πορτοκάλι. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μόλις πήξει η κρέμα την ρίχνουμε στο ταψάκι και ρίχνουμε το ξύσμα από το άλλο μισό πορτοκάλι από πάνω.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ένα ποτήρι νερό με έξι κουτάλια ζάχαρη, πλένουμε καλά και ένα ακέρωτο πορτοκάλι, το κόβουμε σε φέτες μετά στην μέση και τα βάζουμε στην εστία να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Τα βάζουμε κατόπιν πάνω σε χαρτί κουζίνας να τραβήξει λίγο την υγρασία.
Τοποθετούμε τις φέτες πάνω στο γλυκό και μόλις κρυώσει καλά το κόβουμε σε όμορφα κομμάτια.
Καλή επιτυχία !
Η Συνταγή/φώτο είναι από την κ. Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.