Συνταγές
Χάρμα οφθαλμών! Κεφτεδάκια με μελιτζάνες και πατάτες στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ioulia Mparka – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1)700γρ κιμά
2)1 κούπα βρώμη
3)1/2 κούπα γάλα
4)Μαιδανο ,δυόσμο ,κρεμμύδι ξερο κ σκορδο
5)αλάτι, πιπέρι μαύρο ,πάπρικα κ ρίγανη
Λάδι κ μια κούπα νερό
1 μελιτζανα κομμένη στη μέση κ μακρόστενη
1 καρότο
5-6 πατάτες
Εκτέλεση
Ενώνουμε τα υλικά 1-2-3-4-5 ζυμώνουμε πολυ καλα μια ώρα στο ψυγείο
μετά πλαθουμε μακρόστενα κεφτεδάκια όπως το σχήμα από τα σουτζουκάκια
Βάζουμε γύρω γύρω στο ταψάκι με απόσταση
Σε ένα μπολ μελιτζανα καρότο πατάτα αλατοπίπερο , γλυκιά πάπρικα
βάζουμε πατατούλες στην μέση κ τα υπόλοιπα ενδιάμεσα στα κεφτεδάκια
πρόσθετουμε λάδι κ νεράκι ψήνουμε σε μέτριο φουρνο για μια ώρα περίπου στο τέλος από το ψήσιμο στύβουμε ένα λεμονι
Η Συνταγή είναι από Ioulia Mparka – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Φοβερό ιμαμ μπαιλντί στο φούρνο – λουκουμάκι γίνεται με το λουκανικάκι!
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλο μελιτζανες
1 Μεγαλο χωριατικο λουκανικο
5 μεγαλα κρεμμυδια
3 ντοματες
2 σκ σκορδο μαιντανο,αλατι πιπερι,σαλτσα,λαδι
Μπόλικο τυρι γκουντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Kοβουμε την μελιτζανα να γινει σαν μια βαρκουλα, αδειαζουμε την ψιχα με ενα κουταλακι,τις βαζουμε σε αλατονερο για μιση ωρα,Τελος τις ψηνουμε σε ενα ταψι πανω σε λαδοκολλα με αλατι χωρις ιχνος απο λαδι και στο γκριλ του φουρνου μεχρι να μαλακωσουν και να ροδισουν
Σε τηγανι βαζουμε λιγο λαδι, κοβουμε το λουκανικο σε μικρα κομματια κοβουμε κυδωνατα τα κρεμμυδια τις ντοματες τσιγαριζουμε καλα ριχνουμε το ψιλοκομμενο σκορδο τον μαιντανο το αλατι ,το πιπερι μου, και δυο κουταλιες απο την σπιτικη σαλτσα αν έχουμε!
Γεμιζουμε τις μελιτζανες, βαζουμε στο πυρεξ και ριχνουμε 5,6 κουταλιες της σουπας μαζι με λιγο νερακι απο την σπιτικη μου σαλτσα και τυρακι απο πανω και ψηνουμε μεχρι να ροδισουν κ να δεσει η σαλτσα μας στους 180
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.