Συνταγές
Μετά την κρεοφαγία των εορτών, ψαρόσουπα! Η συνταγή πανεύκολη..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Elpida Condossioziou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
Ψάρι της αρεσκείας σας, φρέσκο η κατεψυγμένο κοκκινόψαρο
4-5 πατατούλες κομμένες μικρά κομμάτια
4-5 μεγάλα καρόττα μικρά κομμάτια
4-5 κολοκυθάκια κομματάκια ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο στο χέρι
Μια μεγάλη τομάτα κομμένη σε κυβάκια ( νοστιμίζει και δεν κοκκινίζει τη σούπα)
Λίγο σέλινο
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
2 περίπου λίτρα νερό
2 κρόκους αυγών
χυμό ενός λεμονιού
Αλάτι
1ποτηράκι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε δύο ξεχωριστές κατσαρόλες. Στη μια βράζουμε ενάμιση λίτρο νερό και προσθέτουμε τα παραπάνω λαχανικά μας. Στη βράση αλατίζουμε.Βραζουμε για τρία τέταρτα.
Στην άλλη μισό λίτρο νερό , όπου βράζουμε για δέκα λεπτά το ψάρι.
Σουρώνουμε το ζωμό του ψαριού και τον ρίχνουμε στα λαχανικά με το ζωμό τους.
Σε βαθύ μπωλ, ξεψαχνίζουμε το ψάρι με προσοχή,από αγκάθια και πετσούλες.
Ρίχνουμε τα κομμάτια άσπρα άσπρα μέσα στην άλλη με τα λαχανικά και βράζουμε όλα μαζί .Κατά τη διάρκεια του κοχλασμού, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα, αλατι και αφού δέσουν με το ελαιόλαδο που προσθέτουμε προς το τέλος , κάνουμε το αυγολέμονο και αυγοκόβουμε τη νόστιμη σούπα μας .
Στη συγκεκριμένη έβαλα τρία μεσαία κοκκινόψαρα!
Υποσημείωση: Δεν βράζουμε πρώτα το ψάρι και μετά τα λαχανικά γιατί τα λαχανικά θέλουν περισσότερη ώρα,ενώ το ψάρι λιγότερη και αν το ψάρι παραβάσει, χάνει τη νοστιμιά και τα πολύτιμα στοιχεία του.
Καλή επιτυχία σε όποιον-α αποφασίσει να δοκιμάσει την συνταγή..
Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Καλή σας απόλαυση, περιμένουμε τα σχόλιά σας..
Νόστιμη συνταγή από “Elpida Condossioziou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”