Συνταγές
Φτιάξτε την πιο ωραία κοτόπιτα με σπέσιαλ γέμιση και απολαύστε την
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 κιλό βρασμένη κότα χωριάτικη κατά προτίμηση ή κοτόπουλο εμπορίου (ξεκοκαλισμένη και ψιλοκομμένη)
1 μεγάλο κρεμμύδι ή δύο μέτρια
12 φέτες μπέικον κομμένο σε λωρίδες
500 γρ μανιτάρια φρέσκα
2 πιπεριές Φλωρίνης όχι πολύ ψιλοκομμένες
250 γρ κρέμα γάλακτος lihgt
1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κούπα ενταμ τριμμένο
τα καροτάκια από την κοτόσουπα
Αλάτι πιπέρι
2 φύλλα σφολιάτας
1 κρόκο αυγού με λίγο νεράκι για το άλειμμα
Μαυροσουσαμο και σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε αρχικά την κότα με 1 κρεμμύδι 2-3 καρότα και σέλινο αλάτι πιπέρι , όπως θα βράζαμε και για τη σούπα.
Ξεψαχνίζουμε την βρασμένη κότα μου και την ψιλοκόβουμε και φυλάμε στην άκρη.
Κόβουμε σε φετούλες τα μανιτάρια μου και τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά τους
Προσθέτουμε το μπέικον ,τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και τα γυρίζουμε για 1-2 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κότα και τα βρασμένα καρότα από τη σούπα μου και σοτάρουμε για λίγο να ανταλλάξουν αρώματα
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε έως ότου δέσουν όλα τα υλικά μαζί ( να μην έχουμε υγρά).
Τραβάμε από τη φωτιά αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία και ρίχνουμε τα τυριά μου.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει ( δεν γεμίζουμε τη σφολιάτα με τη γέμιση καυτή).
Ανοίγουμε τη σφολιάτα και κάνουμε αντικριστά λωρίδες
Βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε αρχικά τη γέμιση μέσα από τις κορυφές και έπειτα σταυρωτά ξεκινώντας από την μια μεριά , εναλλάξ κλείνουμε και τις λωρίδες προς τα μέσα έτσι ώστε να φτιάξουμε μια τύπου κοτσίδα.
Με τα υλικά αυτά βγαίνουν 2 κοτσίδες
Αλείφουμε με αβγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 στο αερόθερμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”