Συνταγές
Φανταστική μανταρινόπιτα στο τηγάνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
20 γρ βούτυρο στο τηγάνι μόλις λιώσει ρίχνουμε 20 γρ ζάχαρη ανακατεύουμε να λιώσει.
Έχουμε καθαρίσει 4 μανταρίνια και τα έχουμε κόψει όπως στη φωτογραφία.
Τα βάζουμε στο τηγάνι.
Έχουμε ετοιμάσει το χυλό
2 αυγά 50 γρ ζάχαρη χτυπάω με τον αυγοδαρτη. Ρίχνουμε 100 γρ γάλα και 60 γρ λάδι ελαφρύ χτυπάμε .
Ρίχνουμε 170 γρ αλεύρι χτυπάω.
Ρίχνουμε 10 γρ μπαικιν παουντερ ανακατεύω ελαφριά.
Ρίχνουμε το χυλό στο τηγάνι χαμηλώνω την εστία στο 2 και σκεπάζω με ένα καπάκι
Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά και μετά ανοίγω το καπάκι και ελέγχω με μία οδοντογλυφίδα αν βγεί καθαρή αποσύρουμε από την εστία και αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα . Μόλις κρυώσει ρίχνουμε ζάχαρη άχνη.
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Πανεύκολα σοκολατάκια κουβερτούρας με μανταρίνι
Υλικά
100 – 150 γρ. κουβερτούρα με γύρω στο 50% κακάο
1/2 κουτ. γλυκού σπορέλαιο
5 – 6 μανταρίνια χωρίς κουκούτσια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το σπορέλαιο, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή σος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει, αλλά όχι να πήξει.
Στο μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια και τα χωρίζουμε σε φετούλες. Αφαιρούμε τυχόν άσπρες ίνες. Ρίχνουμε τις φετούλες μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με ένα πιρούνι ώστε να καλυφθούν καλά.
Τις βγάζουμε με προσοχή να μην τις τρυπήσουμε και τις αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν, για τουλάχιστον 1 ώρα. Καταναλώνουμε άμεσα τα μανταρινοσοκολατάκια, μέσα σε 2 μέρες το πολύ.
Περισσότερα στο : Μαρία Αργύρη – gastronomos