Συνταγές
Υπέροχο κέικ πορτοκάλι και πολύ γρήγορη συνταγή με πραλινα φουντουκιου χωρίς μίξερ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1.5 φλ χυμό πορτοκάλι
1 φλ καλαμποκελαιο
1 φλ ζάχαρη άχνη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 φαρίνα κόκκινη
150 γρ πραλινα φουντουκιου
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το σύρμα χειρός το λάδι με την άχνη μετά προσθέτουμε το ξύσμα τον χυμό εναλλάξ με την φαρινα. Σε μια φόρμα για κέικ βάζουμε λάδι και πασπαλιζουμε με λίγο κακάο.
Βαζουμε το μισο μείγμα και προσθέτουμε κουταλιές από την πραλινα φουντουκιου μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και από επάνω την υπόλοιπη πραλινα φουντουκιου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου μια ώρα ανάλογα τον φούρνο σας
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για κέικ πορτοκαλί παρά πολύ νόστιμο και εύκολο με λίγα υλικά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Elias Sakkis -Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”
Υλικά
2 αυγα
250 ml χυμού πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
50 ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
200 γρ. Βρώμης
150 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μπλέντερ για 1 λεπτό
Αυγά, χυμός πορτοκάλι, ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο και ζάχαρη.
Στη συνέχεια, μεταφέρετε το υγρό σε ένα μπολ, και προσθέστε το αλεύρι και το πλιγούρι βρώμης, ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθεί όλο το αλεύρι, στη συνέχεια προσθέστε τη μαγιά, ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθεί και η μαγιά
Τοποθετήστε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα, βάλετε στο φούρνο προθερμάνθηκε στους 180 βαθμούς για 25 έως 30 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Elias Sakkis -Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”