Συνταγές
Τραγανή και πεντανόστιμη μπατζίνα – η καλύτερη!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκύθι τριμμένο πράσινο
3 ποτήρια νερό
Λάδι
Αλάτι
Μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη
250 γρ φέτα
Γύρω στα 800 γρ αλεύρι γ.ο.χ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδόκολλα στο ταψί βάζω βιταμ και λίγο λάδι
Ρίχνουμε το χυλό απλώνω ομοιόμορφα
Τρίβουμε 100 γρ φέτα ρίχνω βιταμ παντού μπουκιτσες και λίγο λάδι
Ψήνουμε Αντιστάσεις στους 250 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
Θα την συνοδεύσουμε με ΞΥΝΟΓΑΛΟ
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ ωραία και γευστική μπατζίνα.
Η Συνταγή είναι από κ. Χαρουλα Μυργιωτη καραμερη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1κιλο κολοκυθάκια τριμμένα, 300γρ φέτα, 1φλυτζανακι του ελληνικού καφέ γάλα, 3 κούπες τσαγιού αλεύρι φαρινα και 1φλυτζανακι του ελληνικού καφέ λάδι ακόμα για επάλειψη της πίτας και λίγο για να αλλειψουμαι το ταψί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξυνουμαι τη φλούδα από τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε και τα τρίβουμε στο τρίφτη τα ρίχνουμε αλάτι, τα πατάμε να φύγουν τα υγρά τους και ρίχνουμε το αλεύρι το γάλα και ανακατεύουμε
Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι και τη φέτα σε χοντρά κομμάτια. Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμενο ταψί την απλώνουμε να πιάσει όλο το ταψί 28 νούμερο και από πάνω με το χέρι μας την αλείφουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με τυράκι.
Ψήνουμε για 1 ωρα.
Η Συνταγή είναι από κ. Χαρουλα Μυργιωτη καραμερη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.