Γλυκα
Νομίζω πως πρέπει να το δοκιμάσετε άμεσα και φυσικά να γίνει το γλυκό σας – σπιτικά καρυδοπαστάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πραγματικά εξαιρετικά σπιτικά καρυδοπαστάκια. Υπέροχο γλυκό, πολύ όμορφο, για να το προσφέρεις σε καλεσμένους και καταπληκτικό, να το δωρίσεις σε φίλους και συγγενείς!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
για την βάση
-6 αυγά
-6 κουταλιές ζάχαρη
-6 κουταλιές καρύδια τριμμένα
-4 κουταλιές ηλιέλαιο
-3 κουταλιές αλεύρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ γ.ο.χ
-3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
-3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
-2 κουταλάκια κακάο
-1 κουταλιά κονιάκ
-1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
-1/5 γαρύφαλλο σκόνη
-ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
-1 βανίλια
για το σιρόπι
-1,5 κούπα του νές νερό
-1,5 κούπα ζάχαρη
-1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
-1 ξυλάκι κανέλας
(τα βράζουμε 5 λεπτά)
για την κρέμα
-2 άνθος αραβοσίτου βανίλια στιγμής
-γάλα κρύο
-300 γρ. κρέμα γάλακτος
για το γλάσο επικάλυψης
-200 γρ. κρέμα γάλακτος
-300 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμάτια ή μισή κουβερτούρα και μισή γάλακτος
-1 κουταλιά μέλι
-προαιρετικά βάζετε μισό κουταλάκι ηλιέλαιο αν θέλετε να γυαλίζει το γλάσο σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών σε 2 μπωλ.
Χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Βάζουμε την μαρέγκα στο ψυγείο.
Στο μίξερ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρι και όταν αφρατέψουν συμπληρώνουμε το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, τη βανίλια, το ηλιέλαιο, το σιμιγδάλι, το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέηκιν πάουντερ, το τριμμένο καρύδι, το κονιάκ, την κανέλα, λίγο γαρίφαλο, την μαρέγκα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο μίξερ το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αλευρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μίγμα. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο να ψηθεί η βάση του γλυκού.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της κρέμας. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, τα φακελάκια με το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπωλ, χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος και όταν αφρατέψει την αδειάζουμε στο μίξερ με το άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε.
Αφού βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά. Με ένα κουτάλι σιροπιάζουμε ομοιόμορφα την βάση του γλυκού στο ταψί. Περιμένουμε να κρυώσει και αδειάζουμε την κρέμα την οποία και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο.
Προχωράμε στην παρασκευή του γλάσου. Αφού ζεστάνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε την σοκολάτα, το μέλι και ανακατεύουμε καλά.
Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και αφού κρυώσει λίγο και το γλάσο, το αδειάζουμε επάνω από το γλυκό ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Κατόπιν, αφού το βγάλουμε από το ψυγείο, στολίζουμε με σαντιγύ και κερασάκια ή ακόμα και τριμμένη λευκή σοκολάτα ή άλλο της επιθυμίας μας.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “καρυδοπαστάκια” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού