Συνταγές
Χωρίς σοκολάτα.. το απόλυτα αφράτο και σοκολατένιο κέικ, με φαρίνα χαρουπιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
1 φαρίνα Γιώτης με χαρουπι (500 γρ.)
250 γρ. Βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου, η μαργαρίνη 300 γρ.
3 κ.σ ελαιόλαδο
4 αυγά
2 βανίλιες
4 γεμάτες κ.σ στραγγιστό γιαούρτι
1 μεγάλο τενεκέδακι γάλα εβαπορέ light
1 κούπα ζάχαρη καρύδας
1/2 κούπα αλεσμένο φουντούκι
Ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
2-3 κ.σ Chocoladecips
Πραλινα φουντουκιου για την διακόσμηση του κέικ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180’C βαθμούς αέρα.
Χτυπάμε ζάχαρη, βανίλιες αυγά να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το ξύσμα και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, το τριμμένο φουντούκι και το γάλα. Ανακατεύουμε με μια μαριζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βουτυρώνουμε και αλευρωνουμε μια φόρμα για κέικ και μεταφέρουμε το μείγμα. Ρίχνουμε τα chocokaladecips και βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί για 45′-50′ λεπτά. Πριν το βγάλουμε κάνουνε δοκιμή με ξυλάκι να βγαίνει καθαρό.
Αφήνουνε 6′-7′ λεπτά και ξεφορμαρουμε.
Βάζουμε πάνω στο κέικ από 1 κ.σ πραλινα φουντουκιού και λίγο τριμμένο φουντούκι.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου θα το λατρέψετε.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.