Συνταγές
Είναι από τα πιο νόστιμα και αφράτα σπιτικά γλυκά – Μυρμηγκάτο γλυκό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Είναι ένα γλυκό που μπορείς να το φας απ το ψυγείο όσες μέρες και να περάσουν! Υπέροχο πετυχημένο μυρμηγκάτο..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ- Χρυσανθη Μιχου”
Υλικά
6αυγα
1φλυτζ.τσαγιου ζάχαρη
125γρ.βουτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1κ.γ.εκχυλισμα βανίλιας
1 1/2 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι
1φακελακι μπέικιν πάουντερ
1/2 φλυτζ . τσαγιού τρούφα
Σιρόπι
2φλυτζ.τσαγιου ζάχαρη
3φλυτζ.τσαγιου νερό
ξύσμα πορτοκαλιού
Ρίχνουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε 7λεπτα(μετράμε από το σημείο βρασμού).
Επικάλυψη
6κ.σ. ζάχαρη
125γρ. βούτυρο
4κ.σ. κακάο
2κ.σ. νισεστέ
1 ποτήρι γάλα
ΕΚTΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, έπειτα τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί Νο 25εκ. ή 26εκ. και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 35-40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε με κουτάλα το ζεστό σιρόπι στο γλυκό να πάει παντού.
Για την επικάλυψη ρίχνουμε τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Περιχύνουμε τη γκανάζ πάνω στο γλυκό και πασπαλίζουμε με τρούφα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ- Χρυσανθη Μιχου”