Συνταγές
Τα πιο αφράτα μαφινάκια – γαλλικά κέικ μαντλεν
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Samara– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
200 γραμ βουτυρο αγελαδινό
,3αυγα
,150 γραμ ζάχαρη
,λιγο ξύσμα λεμονιου η υγρη βανιλια
,50 γραμ γαλα
,200 γραμ αλευρι κοσκινισμενο
μαζί με 10 γραμ μπεκεν
Η συνταγη ειναι του Στελιου Παρλιαρου
Ειναι τελειο γλυκακι για τον καφε
Αν δ καταναλωθούν αμεσα τα κλεινουμε ερμητικά σε μεταλλικό κουτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος το βούτυρο λιωμένο.
Το μιγμα το τοποθετουμε για μια ωρα στο ψυγειο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις θήκες των μαντλέν (αχιβάδες) και γεμίζουμε έως τα ¾.
Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170-180οC και ψήνουμε για 12 λεπτά ακριβως .
Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
* θα χρειαστουμε τις ειδικες θηκες για ΜΑΝΤΛΕΝ. ΟΙ ΑΧΙΒΑΔΕΣ
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.