Συνταγές
Θαυμάσια νηστίσιμα μπισκότα για όλες τις ώρες!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 Spry 325g(φυτικό βούτυρο)
1/2ποτ.ηλιέλαιο(νερου 200g)
1 ποτ..ζάχαρη ή 2 ποτ..ζάχαρη άχνη
1 ποτ.χυμο πορτοκαλιού
2 βανίλιες
λίγο ανθόνερο
2 κ.γ μπεικιν πάουντερ
1 κγ.σόδα κοφτό
7,1/2 ποτ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής(900g)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τον βούτυρο, ηλιέλαιο και την ζάχαρη καλά να γίνει σαν σαντιγί. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη σόδα.Βαζουμε την βανίλια, ανθονερο και ξύσμα πορτοκαλιού. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε μέσα το μπεικιν πάουντερ και το βάζουμε λίγο λίγο (μπορεί να χρειαστεί ακόμη λίγο).Να γίνει μαλακή ζύμη όχι σφικτή.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Στα στρογγιλά βάζουμε αμύγδαλα σπασμένα και ανακατεύουμε.
Κάνουμε μικρές μπαλίτσες και με το δάκτυλο μας πιέζουμε στην μέση ή(με ένα λεμονοσφύκτη)Όταν ψήνονται και φουσκώσουν ξαναπιέζουμε με το δάκτυλο ή με τον λεμονοστίφτη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Όταν κρυώσουν στα στρογγυλά βάζουμε μαρμελάδα.(έβαλα μοσφίλου)Μπορούμε να βάλουμε την μαρμελάδα πριν τα ψήσουμε.Τα βάζουμε σε τάπερ για να μείνουν τραγανά.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για τέλεια και λαχταριστά μπισκότα βουτύρου
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
380 βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ ζάχαρη άχνη εγώ έβαλα ζάχαρη καρύδας αλλά πρώτα τη χτύπησα στο μπλέντερ για 5 λεπτά.
2 βανιλιες
1 αυγό
100 γρ κορν φλαουρ
300 γρ αλεύρι γ.ο.χ
Κομμένα κομματάκια κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ( με την ζάχαρη καρύδα) 10 λεπτά προσθέτουμε το αυγό και τις βανιλιες
Κοσκινιζουμε το κορν φλαουρ και το αλεύρι και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας με τη μαριζ
Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και κάνουμε σχέδια προσθέτουμε τη κουβερτούρα και ψήνουμε σε αντιστάσεις 15 λεπτά 180 βαθμούς .
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.