Συνταγές
Εύκολο γλυκό με πραλίνα φουντουκιού και μπισκότα για μικρά και… μεγάλα παιδιά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor.
Ελάτε να φτιάξουμε ένα πολύ ωραίο γλυκό με μερέντα και μπισκότα πτι μπερ! Τα μικρά αλλά και τα…μεγάλα παιδιά θα το λατρέψουν! Πάμε να δούμε την συνταγή:
Υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
400gr πραλίνα φουντουκιού
1 ζαχαρούχο γάλα
500ml κρέμα γάλακτος 35% για σαντιγί
50gr αμύγδαλα ωμά
90ml γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή παίρνοντας μπισκότα, βουτώντας τα στο γάλα και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Αφού στρώσαμε τα μπισκότα και καλύψαμε την βάση, παίρνουμε την μερέντα (η οποία θα πρέπει να είναι υγρή για να μπορούμε να την απλώσουμε, διαφορετικά θα πρέπει να την ζεστάνουμε είτε σε μπεν μαρί είτε σε φούρνο μικροκυμάτων) και την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Κάνουμε μία καλή στρώση από μερέντα καταναλώνοντας περίπου το μισό δοχείο, όπως φαίνεται και στο βίντεο. Με την βοήθεια ενός κουταλιού καλύπτουμε όλη την επιφάνεια των μπισκότων.
Στην συνέχεια, βάζουμε άλλη μία στρώση από βρεγμένα με γάλα μπισκότα πάνω από την μερέντα. Η βάση του γλυκού μας είναι πλέον έτοιμη.
Για να φτιάξουμε την κρέμα μας, παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, η οποία πρέπει να είναι παγωμένη και χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι να φτιάξουμε μια ωραία σαντιγί. Μόλις είναι έτοιμη η σαντιγί μας, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ. Συνεχίζουμε προσθέτοντας την μερέντα που απέμεινε (περίπου 2 κουταλιές της σούπας) και χτυπάμε ξανά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Τέλος, ρίχνουμε και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, κρατώντας μια μικρή ποσότητα για το στόλισμα στο τέλος. Χτυπάμε ξανά για να ανακατευτεί το μείγμα μας. Η κρέμα μας είναι έτοιμη.
Έπειτα, ρίχνουμε όλη την κρέμα στο πυρέξ πάνω από τα μπισκότα. Με μία σπάτουλα απλώνουμε προσεκτικά να καλύψει όλα τα μπισκότα και ισιώνουμε την επιφάνεια όσο καλύτερα μπορούμε, όπως φαίνεται και στο βίντεο. Από πάνω, ρίχνουμε την ποσότητα με τα τριμμένα αμύγδαλα που φυλάξαμε για διακόσμηση. Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε και μερικά τριμμένα μπισκότα πρι μπερ.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο. Τοποθετούμε για 3 ώρες περίπου στο ψυγείο συντήρηση, για να παγώσει και να δέσει καλά η κρέμα και μετά είναι έτοιμο προς κατανάλωση!
Καλή επιτυχία! Δοκιμάστε το και περιμένω τα σχόλια σας!
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Η Συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor