Συνταγές
Ζουμερή λαχταριστή και φυσικά πεντανόστιμη γλυκιά κολοκυθόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
για ένα μακρόστενο ταψάκι 30×37 εκ
1 κιλό κολοκύθα κίτρινη τριμμένη
1 πακ. φύλλο κρούστας
5-6 κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ γ γαρύφαλλο
1.5 φλ καρύδια χοντροκομμένα
1 φλ σταφίδες
1 φλ φρυγανιά τριμμένη
1 πακ βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι
1.5 φλ νερό
1 φλ ζάχαρη
1 φλ μέλι
1 φλούδα λεμόνι
1 κανέλα ξύλο
2 καρφάκια γαρύφαλλο
Τα βάζουμε να βράσουν χωρίς το μέλι 3-4 λεπτά από το σημείο βρασμού .Μετα προσθέτουμε το μέλι ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Εκτέλεση
Βάζουμε την τριμμένη κολοκύθα σε ένα μπολ αφού την έχουμε στραγγίζει καλά προσθέτουμε την ζάχαρη τα μυρωδικά τα καρύδια τις σταφίδες και την φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε το ταψάκι μου βάζουμε 4 φύλλα κάτω βουτυρώνοντας τα ένα ένα βάζουμε γέμιση 2 φύλα βουτυρώνοντας τα γέμιση 2 φύλλα την υπόλοιπη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα επάνω βουτυρώνοντας τα ένα ένα
Χαράζουμε ,Ρίχνουμε όλο το υπόλοιπο βούτυρο που περίσσεψε ραντίζουμε με λίγο νεράκι και Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου μια ώρα ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Όταν βγει από τον φούρνο όπως είναι καυτό Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει και να το τραβήξει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”