Συνταγές
Φασολάκια με καλαμπόκι για σήμερα – Ικαριώτικο φαγητό Μαγειριό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωταρω 2 ξερά κρεμμύδια σέ φέτες, μέσα σέ μισή κούπα ελαιόλαδο, ύστερα ρίχνω γύρω στα 700 γρμ φασολάκια φρέσκα, 1 πιπεριά Φλωρίνης σέ φετουλες, 1 Κολοκυθακι πράσινο σέ φετουλες, 1 πατάτα σέ φετουλες, μισή κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο μάραθο ψιλοκομμένο.
Ύστερα από πάνω ρίχνουμε γύρω στις4 ντομάτες τίς δύο σέ φετουλες και και τίς άλλες δύο στο τρίφτη, τελειώνω με καλαμπόκια ολόκληρα ή κομμένα στα δύο. Αλατοπιπερο ρίγανη, 1 ποτήρι νερό και κλείνω την χύτρα να βράσει το φαγητό για 20′.
Ανοίγω την χύτρα άν έχουν μείνει πολλά υγρά βράζω με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για λίγο.
Σερβίρουμε με τυρί φέτα και απολαμβάνουμε το Μαγειριο το Ικαριώτικο!!! Απίθανο Καλοκαιρινό φαγητό και πεντανόστιμο!!! και λίγο κολοκύθα πορτοκαλί μέσα..
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για θρεπτική και Δροσιστική, Καλοκαιρινή σαλάτα με τόνο και φασολάκια.
ΥΛΙΚΑ
8 πατάτες baby
150 γρ πράσινα φασολάκια
5 ντοματίνια
1 κρεμμύδι
2 συσκευασίες τόνος κονσέρβα σε νερό
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα (προαιρετικά)
½ κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)
½ κ.γ. μπούκοβο
Ελαιόλαδο
Λευκό ξύδι
4 φύλλα μαρουλιού για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα. Τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τις κόβουμε στη μέση.
Στο νερό που έχουμε βράσει τις πατάτες, τοποθετούμε τα φασολάκια και τα βράζουμε για περίπου 4 λεπτά. Μόλις βράσουν, τα τοποθετούμε σε μπολ με παγωμένο νερό ώστε να σταματήσουμε το μαγείρεμα και να διατηρήσουμε το ζωηρό τους πράσινο χρώμα. Μόλις παγώσουν αρκετά, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε μπολ μαζί με τις πατάτες.
Συμπληρώνουμε τα ντοματίνια, τα οποία έχουμε κόψει σε φέτες, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον τόνο και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Περιχύνουμε τα λαχανικά μας με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κύμινο και μπούκοβο, ελαιόλαδο και ξύδι. Ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε σε μεγάλη πιατέλα τα μαρουλόφυλλα και συμπληρώνουμε από πάνω τη σαλάτα μας.
Καλή σας απόλαυση!