Συνταγές
Γεμιστά ντόνατς φούρνου με πράλινα και σταγόνες ροζ σοκολάτας – ποτέ δεν σταματάς στο ένα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις στο οποίο ανακατεύουμε μισό κ.γ.αλατι
200 γρ.γαλα χλιαρό στο οποίο ανακατεύουμε 2 κ.σ.ζαχαρη και ένα φακελάκι μαγιά
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίγμα με την μαγιά 40 γρ. βούτυρο , 40 γρ. καλαμποκελαιο , ένα αυγό και ένα ασπράδι και ανακατεύουμε στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμωνουμε. Το αφήνουμε για μια ώρα σκεπασμένο με μια πετσέτα να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμο το χωρίζουμε σε 9 μέρη κάθε μέρος το ανοίγουμε σε μικρό φύλλο και το γεμίζουμε με ένα κ.γ.πραλινα φουντουκιού και 3 σταγόνες ροζ σοκολατας. Τα κλείνουμε σε μπαλάκι και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και λίγο γάλα. Τα ψήνουμε σε καλά προθερμαμενο φούρνο μέχρι να ροδισουν.
Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο τα πασπαλιζουμε με άχνη , στη συνέχεια με ένα πινέλο αλοιφουμε την επιφάνεια με λίγο μέλι και τέλος τα πασπαλιζουμε με ινδοκαρυδο.
Αν θέλουμε να παραμείνει ρευστή η πραλινα φουντουκιού, πριν ξεκινήσουμε να κάνουμε τα ντόνατς, βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί κουταλιτσες πραλινα και τις βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν.
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για Yummy και αφράτα ντόνατς σε διάφορα σχέδια
Η Συνταγή είναι από κ. Fabienne Vamvakari – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
350-360 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μέτρια αυγά
2 κτσ ζάχαρη
120 γρ νερό χλιαρό
6 γρ μαγιά
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Μια πρέζα αλάτι
30 γρ ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ενεργοποιούμε την μαγιά μες’ το χλιαρό νερό και ενα κουταλάκι ζάχαρη. Αφήνουμε 20 λεπτά.
Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε όλα τα άλλα υλικά και την μαγιά αφού ενεργοποιηθεί. Δουλεύουμε αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να πάρει όλα τα υλικά και μετά σε μέτρια για 5 λεπτά.
Αφήνουμε να φουσκώσει.
Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, την απλώνουμε απαλά σε πάχος 1 εκ. περίπου και σχηματίζουμε όπως μας αρέσει.
Αφήνουμε ένα 20άλεπτο και μετά τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Όταν τηγανιστούν όλα, τα κυλάμε σε ζάχαρη.
Η Συνταγή είναι από κ. Fabienne Vamvakari – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.