Συνταγές
Yπέροχα ατομικά γαλακτομπουρεκάκια! Μία επιλογή που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία φύλλο κρούστας
250γρ βούτυρο
1 λίτρο γάλα
5 αυγά
110γρ ζάχαρη κρυσταλλική
65γρ σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
Για το σιρόπι
450γρ ζάχαρη
360ml νερό
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το γάλα και το κατεβάζουμε από τη φωτιά ώστε να κρυώσει ελαφριά. Χτυπάμε 3 ολόκληρα αυγά με 2 κρόκους αυγών και τα 110γρ ζάχαρη. Συμπληρώνουμε στο μίγμα των αυγών το σιμιγδάλι, τη βανίλια, το ζεστό γάλα και σιγοβράζουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα μας μέχρι να πήξει ελαφριά η κρέμα.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση και αρχίζουμε να διαμορφώνουμε τα γαλακτομπουρεκάκια μας. Λιώνουμε το βούτυρο και το αλείφουμε σε κάθε φύλλο. Τοποθετούμε στην άκρη του φύλλου 1 κουταλιά της σούπας από την κρέμα και διπλώνουμε όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Βουτυρώνουμε και πάλι και διπλώνουμε με προσοχή σχηματίζοντας ρολάκι. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφουμε με βούτυρο την επιφάνεια από κάθε ρολάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά και στους 160 βαθμούς κελσίου για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Για το σιρόπι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια μέχρι να δέσει και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφριά. Περιχύνουμε τα γαλακτομπουρεκάκια μας με το σιρόπι προσεκτικά, μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.
Καλή σας απόλαυση!