Συνταγές
Έγινε λουκούμι και μοσχοβολάει ντοματούλα! Γιουβέτσι κοτόπουλο με χυλοπίτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Despina Kotsi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Έτοιμο ψημένο κοτοπουλάκι
250 γρ. Χυλοπιτάκια
1 κρεμμύδι ξερό στον τρίφτη
1 κουτ.σούπ.πελτέ ( δικός μου)
3 ντοματούλες στον τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά καρεδάκια
Αλατοπίπερο
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 ζωμός κρέατος ( είχα κρατήσει από βραστό μοσχαράκι)
Εκτέλεση
Αχνίζουμε με λίγο νεράκι το κρεμμύδι κ την πιπεριά. Προσθέτουμε λαδάκι, τον πελτέ να ψηθεί λίγο και να μοσχομυρίσει, τα χυλοπιτάκια, την ντοματούλα, αλατοπίπερο και τον ζωμό
Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία και λίγο πριν χυλώσει τοποθετούμε μέσα και το ψημένο κοτοπουλάκι
(Η σαλατίτσα έχει διάφορες πρασινάδες, ντοματίνια, λαδολέμονο με μουστάρδα και τριμένο κεφαλοτύρι πρόβειο)
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Despina Kotsi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Xυλοπίτες με ντοματίνια και μοτσαρέλα
Υλικά
400 γρ. χυλοπίτες
300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
200 γρ. μοτσαρέλα σκληρή σε κυβάκια
1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό και δεν τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε στην κατσαρόλα με το νερό τους. Προσέχουμε πολύ να βγουνε al dente και να μην μας παραβράσουν.
Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελάχιστα το σκόρδο. Πριν μαυρίσει, ρίχνουμε τα ντοματίνια. Αλατίζουμε
Σε δυνατή φωτιά τα σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε στο τηγάνι τις χυλοπίτες-θα τις πάρουμε με μια τρυπητή κουτάλα-και την μοτσαρέλα.
Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.
Ρίχνουμε τον βασιλικό και την παρμεζάνα, φέρνουμε μια-δυό βόλτες και σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι.