Συνταγές
Μυρωδάτο ψωμί μπανάνας – Ιδανικό για πρωινό ή απογευματινό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Aigli Marnerou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-360 γρ. μπανάνες
-70 γρ. ζάχαρη καστανή
-1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
-2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
-60 γρ. ηλιέλαιο
-1 φακ. Βανίλια
-220 γρ. αλεύρι γοχ.
-λίγο αλάτι
-1 κουταλάκι κανέλα
-70 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη
Εκτέλεση
Σε μπολ λιώνουμε τις μπανάνες και προσθέτουμε τη σόδα, μπέικιν, αλάτι, κανέλα, βανίλια, ζάχαρη το λάδι και λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη μικρή φόρμα για κέικ.
Πάνω από το μείγμα βάζουμε μια μοιρασμένη μπανάνα και λίγη καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Aigli Marnerou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για Vegan μπανάνα bread με τρούφα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
-3 μεγάλες μπανάνας ώριμες
-100 γρ. καστανή ζάχαρη
-75 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
-225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή ολικής
-τρούφα μισή κούπα ή όσο θέλετε
-2 κτγ. μπέικιν πάουντερ
-2 κοφτές κτγ. κανέλα κευλάνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.
Να γίνει ένα μείγμα λίγο πιο σφικτό από του κέικ.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Κάνουμε τη δοκιμή με το μαχαίρι, αν βγαίνει στεγνό έχει ψηθεί.
Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα.
Μυστικά:
Μπορούμε να προσθέσουμε chips κουβερτούρας ή λίγα καρύδια αλεσμένα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”