Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 1½ φλ. μέλι θυμαρίσιο (ή maple syrup για αυστηρά vegan) 1 φλ. σπορέλαιο 3/4 φλ. ταχίνι με κακάο (ή της αρεσκείας σας) 1 φλ. χυμό πορτοκάλι 1/4 φλ. κονιάκ ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο) 1 κ.γλ. κοφτό κανέλα 1 κ.γλ. γαρύφαλο 4 φλ. αλεύρι χ.γ. 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 1 φλ. σταφίδες ανάμεικτες ½ […]

Διαφήμιση

Υλικά
1½ φλ. μέλι θυμαρίσιο
(ή maple syrup για αυστηρά vegan)
1 φλ. σπορέλαιο
3/4 φλ. ταχίνι με κακάο (ή της αρεσκείας σας)
1 φλ. χυμό πορτοκάλι
1/4 φλ. κονιάκ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
1 κ.γλ. κοφτό κανέλα
1 κ.γλ. γαρύφαλο
4 φλ. αλεύρι χ.γ.
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλ. σταφίδες ανάμεικτες
½ φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη

Εκτέλεση
Ξεκινάμε το vegan κέικ χωρίς ζάχαρη κοσκινίζοντας πρώτα το μπέικιν με το αλεύρι.

Διαλύουμε το ταχίνι με λίγο χυμό. Βάζουμε σε μπολ το μέλι, το λάδι, το ταχίνι, το χυμό, το κονιάκ, το ξύσμα, τα κανελογαρύφαλα και με σύρμα δουλεύουμε πολύ γρήγορα με κυκλικές κινήσεις να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Τέλος προσθέτουμε την σταφίδα με το καρύδι. Απαλά ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες του κέικ και τις αλευρώνουμε. Γεμίζουμε κάθε φόρμα. Ψήνουμε το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα. Θέλει καλό ψήσιμο γιατί κρατάει υγρασία. Ελέγχουμε με την λάμα του μαχαιριού. Δεν ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο όταν ψήνεται το κέικ.

Extra Tip
Είναι προτιμότερο να ψήσουμε σε μακρόστενες φόρμες παρά σε στρογγυλή βαθιά φόρμα γιατί ξεφορμάρεται δύσκολα.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : argiro