Συνταγές
TRIFLE – ένα δροσιστικό γλυκάκι για επιδόρπιο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 ΠΑΚΕΤΑ ΖΕΛΈ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΊΑΣ ΣΑΣ
CUSTARD POWDER
ΦΡΟΎΤΑ ΟΤΙ ΘΈΛΕΤΕ
3ΟΟ ml ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ..
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΦΤΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΖΕΛΈ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΊΕΣ ΤΟΥ ΠΑΚΈΤΟΥ..ΚΑΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΕ ΈΝΑ ΓΙΑΛΙΝΟ ΜΠΩΛ
ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΜΕΡΚΑ ΦΡΟΎΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΜΙΚΡΆ ΚΟΜΜΆΤΙΑ ΚΟΝΣΈΡΒΑ Η ΦΡΕΣΚΑ..
ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ..ΌΤΑΝ ΕΊΝΑΙ ΈΤΟΙΜΟ ΤΟ ΖΕΛΈ..
ΦΤΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ((CUSTARD))
ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΑΚΈΤΟ..ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ..ΤΗΝ ΠΡΌΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΓΩΜΈΝΟ ΖΕΛΈ ΚΑΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ ΝΑ ΠΑΓΏΣΕΙ
ΤΈΛΟΣ ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 2Κ.Σ ΖΆΧΑΡΗ Η ΜΕΛΙ..ΚΑΙ ΠΡΌΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΩΛ..ΤΈΛΟΣ ΠΡΌΣΘΕΤΟΥΜΕ ΦΡΈΣΚΑ ΦΡΟΎΤΑ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΈΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΟΥΜΕ
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Trifle με γλυκό βύσσινο και δίπλες που περίσσεψαν
Υλικά
10-12 δίπλες που έχουν περισσέψει
1 κουτάκι τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών (200γρ)
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
1 βανίλια
1 φλιτζάνι γλυκό του κουταλιού βύσσινο
½ φλιτζάνι φουντούκια χονδροκοπανισμένα
Εκτέλεση
Σπάμε με τα χέρια μας τις δίπλες και τις τοποθετούμε στον πυθμένα από 8 περίπου γυάλινα ποτήρια. Αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι και τη βανίλια. Βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από το μίγμα που φτιάξαμε σε κάθε ποτήρι πάνω από τη βάση με τις δίπλες. Στη συνέχεια βάζουμε από πάνω 2 κουταλιές της σούπας γλυκό βύσσινο και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια. Τοποθετούμε στο ψυγείο και παγώνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα προτού σερβίρουμε.