Συνταγές
To cheesecake όπως το κάνουν στην Ιαπωνία!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Yλικά
130 ml γάλα
100 γρ.Τυρί κρέμα
100 γρ. Βούτυρο
8 κρόκους
60 γρ. αλεύρι
60 γρ. άνθος αραβοσίτου
13 ασπράδια
130 γρ.ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο και το γάλα. Όλα τα προϊόντα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, θερμαίνουμε το μείγμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά ένα ένα τους κρόκους και ανακατεύουμε.Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαρέγκα και προσθέτουμε με απαλές κινήσεις στο μείγμα τυριού.
Βάζουμε σε ένα ταψάκι λαδόχαρτο και ρίχνουμε τη ζύμη. Στη συνέχεια τοποθετούμε τη φόρμα σε ένα άλλο ταψάκι μεγαλύτερο με νερό.
Ψήνουμε το cheesecake σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 140 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
Κατά το ψήσιμο, δεν ανοίγουμε το φούρνο. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά μέσα στο φούρνο.