Συνταγές
Εύκολα και γρήγορα Γιαννιωτικα πασχαλινά κουλουράκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
10 αυγά
550γρ ζάχαρη
280γρ φυτινη
150γρ χυμό πορτοκάλι
1 φακελακι αμμωνία
Ξύσμα από πορτοκαλί
1000-1200 γρ αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε πολύ καλά αυγά με ζάχαρη και φυτινη μέχρι να αστρατεφουν. Μέσα στο χυμό ρίχνουμε αμμωνία και ανακατευουμε καλά.
Και προσθέτουμε στα αυγά. Στο τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε μια ζύμη να κολλάει στα χέρια. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3ωρες.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινιζουν.
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Tips για καλοψημένο & αφράτο κέικ!
Αποφεύγετε να ανοίγετε το φούρνο όταν ψήνεται το κέικ. Για να δείτε αν το κέικ σας είναι ψημένο, τρυπήστε με ένα μαχαίρι την αναγραφόμενη ώρα της συνταγής και προσαρμόστε το ψήσιμο ανάλογα.
Αν θέλετε να σας φουσκώσει το κέικ προσθέστε 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ ή χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατέψτε τη απαλά με το υπόλοιπο μίγμα (προσθέτετε 1/3 της μαρέγκας, ανακατεύετε με σύρμα στην αρχή και στη συνέχεια προσθέτετε την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας με μαρίζα ή σπάτουλα στο τέλος με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω).