ΥΛΙΚΑ
3 γινωμένες μπανάνες (λιωμένες)
1/4 φλιτζ. κακάο σε σκόνη σκούρο
σταγόνες μαύρης σοκολάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C και αλείφετε ελαφρά με βούτυρο ή με ένα σπρέι λαδιού για μαγείρεμα ή με λίγο λάδι μια φόρμα 18×18 εκ. και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε καλά τις λιωμένες μπανάνες με το κακάο μέχρι να προκύψει ένα πηχτό σοκολατένιο μείγμα.
Αν θέλετε να προσθέσετε και τις σταγόνες σοκολάτας, τις ρίχνετε μέσα και ανακατέυετε. Κατόπιν περιχύνετε το μείγμα στη φόρμα που έχετε προετοιμάσει. Ψήνετε για 20-25 λεπτά (καλό θα ήταν να κάνετε το κλασικό τεστ της οδοντογλυφίδας για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο). Αφού είναι έτοιμο, το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια το τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα.
Μόλις περάσει η μία ώρα το βγάζετε από το ψυγείο, το κόβετε σε κομμάτια και το απολαμβάνετε!