Συνταγές
Απλό και νόστιμο – Αρακάς με αγκινάρες – σε όποιον αρέσει!!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
10 Αγκινάρες
1 Κιλό αρακά κατεψυγμένο
2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
Λαδι αλατι πιπερι
1 κρεμμυδι ξερό ψιλοκομμενο
1/2 κουτι χυμό ντομάτας
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά σκληρά φύλλα. Αφαιρουμε το χνούδί στη καρδιά και τις τρίβουμε με λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Τις ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό μαζί με το χυμό από ένα λεμόνι. Αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε τις πατάτες και τον αρακά και το φέρνουμε μερικές βόλτες ακόμα. Βάζουμε λίγο νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε τις αγκινάρες μου το χυμό ντομάτας αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν καλα ο αρακάς και οι αγγινάρες και να μείνουν με το ζουμί τους!! Λιγο πριν το τέλος προσθέτουμε τον άνηθο
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Super Καλοκαιρινό φαγητό και αγαπημένο – Φασολάκια λαδερά κοκκινιστά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά
1 κιλό καθαρισμένα φασολάκια
2 πατάτες
2 κολοκύθια
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε πρώτα τα φασολάκια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τα κολοκύθια σε χοντρές φέτες.
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα φασολάκια. Ανακατεύουμε τα λαχανικά να λαδωθούν καλά.
Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες και σκεπάζουμε το φαγητό.
Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Αφού περάσει το σαραντάλεπτο, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το μαϊντανό.
Βράζουμε για ακόμη 5-10 λεπτά μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του. Συνταγή της Αργυρώς.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”