Γλυκα
Η επιτυχία σε όλο της το μεγαλείο – μήλο φιρίκι σε γλυκό του κουταλιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε καλά (αφαιρώντας και το κεντρικο μέρος του φρούτου )15 φυρικάκια και τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα με νερο και λεμόνι για 2 ώρες.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 κιλό ζαχαρη + 2 ποτ.νερό + ένα ξύλο κανέλας να βράσουν 5 λεπτά.
Βαζουμε τα μήλα τα βραζουμε 10 λεπτα και αφήνουμε να κρυώσουν…αυτή τη διαδικασία την κανουμε άλλες δυο φορές .
* βαζουμε την αναλογια ζαχαρη με νερο κ κανελα βραζουμε 5 λεπτα.Βαζουμε τα μηλα βραζουμε 10 λεπτα κ αφηνουμε να κρυωσουν.Κι αλλες δυο φορες απο δεκα λεπτα η ιδια διαδικασια.
στο τέλος ρίχνουμε 2 βανίλιες 1.κ.σ.λεμόνι και δυο φύλλα αρμπαρόριζα. Αφήνουμε το γλυκό να δέσει.
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
SCRAMBLED PIE
ΥΛΙΚΑ
6 μήλα
1/2 κιλό ζύμη τάρτας ή cookies
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι
1 κουταλιά γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά γλυκού μοσχοκάρυδο
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 ½ κουταλιά σούπας αλεύρι
350 γρ. κρέμα γάλακτος
4 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζετε τα μπισκότα και τα αφήνετε στην άκρη.
Καθαρίζετε και κόβετε τα μήλα σε φέτες ή κύβους.
Σοτάρετε τα μήλα με το βούτυρο. Ρίχνετε το κονιάκ και τη ζάχαρη.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα αυγά.
Ρίχνετε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύετε όλα μαζί.
Προσθέτετε τα τριμμένα μπισκότα και τα ψήνετε στο φούρνο για 5-8 λεπτά στους 180οC.
Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο ucook.gr