Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ 100γρ. κινόα, 100γρ. κινόα κόκκινη, 30γρ. σέλινο, 30γρ. αγγουράκι, 30γρ. ντοµάτα, 4 γαρίδες µέγεθος 16-20, 50γρ. αβοκάντο κοµµένο σε […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

100γρ. κινόα,

100γρ. κινόα κόκκινη,

30γρ. σέλινο,

30γρ. αγγουράκι,

30γρ. ντοµάτα,

4 γαρίδες µέγεθος 16-20,

50γρ. αβοκάντο κοµµένο σε φέτες,

1 φύλλο κρούστας,

µαύρο σουσάµι,

40ml ελαιόλαδο,

30ml φρέσκο χυµό λεµονιού,

½ λεµόνι, το ξύσµα,

10 ml ιαπωνέζικο ξίδι Ponzu,

αλάτι, πιπέρι.

qinnn

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Βράζετε την κινόα σε αλατισµένο νερό σε δύο ξεχωριστές κατσαρόλες (το κόκκινο για 10 λεπτά και το άσπρο για 7 λεπτά) και την κρυώνετε κάτω από τρεχούµενο νερό. Στη συνέχεια, τις αναµιγνύετε σε ένα πιάτο ή µια σαλατιέρα. Ψιλοκόβετε το αγγουράκι, την ντοµάτα και το σέλινο και το προσθέτετε µέσα στη σαλάτα. Βάζετε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το χυµό και το ξύσµα λεµονιού, το ξίδι και ανακατεύετε καλά. Τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα να µαριναριστεί η σαλάτα. Ακολούθως, βράζετε τις γαρίδες για 3 λεπτά σε αλατισµένο νερό και τις µαρινάρετε µε χυµό λεµονιού, αλάτι και πιπέρι. Τσαλακώνετε ένα φύλλο κρούστας και το βάζετε σε ένα αντικολλητικό σκεύος, το ραντίζετε µε λίγο σιρόπι ζάχαρης, πασπαλίζετε λίγο µαύρο σουσάµι και το ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 150°C για 5-6 λεπτά, µέχρι να ροδοκοκκινίσει και να γίνει τραγανό. Βάζετε την κινόα σε ένα πιάτο, απλώνετε από πάνω τα θαλασσινά, το αβοκάντο και τελειώνετε µε το φύλλο κρούστας.

ΠΗΓΗ