Συνταγές
Panforte (πανφόρτε) – Ένα πλούσιο Κέικ με ξερά φρούτα και μπαχαρικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
125 γραμμάρια φουντούκια
125 γραμμάρια αμύγδαλα
100 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα
100 γραμμάρια σύκα
100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
60 γραμμάρια αλεύρι
40 γραμμάρια κακάο
2 κουταλιές της σούπας φλούδα λεμονιού
κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού το τζίντζερ σκόνη
200 γραμμάρια μέλι
40 γραμμάρια ζάχαρης άχνη
Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε τα φουντούκια σε ένα τηγάνι, βάζουμε σε μια πετσέτα και τρίβουμε για να αφαιρέσουμε το φλοιό. Ψιλοκόψτε τα αμύγδαλα, κόψτε τα αποξηραμένα φρούτα σε μικρά κομμάτια. Ενώστε τους ξηρούς καρπούς και προσθέστε το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατέψτε το αλεύρι με μπαχαρικά και κακάο, προσθέστε το μείγμα ξηρών καρπών και αποξηραμένα φρούτα και ανακατέψτε.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατέψτε το μέλι με τη ζάχαρη και ζεσταίνετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρις ότου η ζάχαρη διαλυθεί εντελώς, ανακατεύοντας περιστασιακά. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στα μείγμα ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων και ανακατεύουμε γρήγορα.
3. Πάρτε ένα χαμηλό ταψί, βάλτε μέσα χαρτί ψησίματος και αλείψτε με λίγο βούτυρο. Ρίξτε τη ζύμη και την ισιώνετε. Βάλτε το κέικ στο φούρνο που έχει προθερμανθεί στα 150 βαθμούς και ψήνετε για 30-35 λεπτά.
Μόλις κρυώσει το κέικ το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.