Συνταγές
Μιάμ μιαμ !! Τηγανίτες χωρίς διογκωτικά μέσα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά..
2 ποτήρια νερό χλιαρό
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Και αλεύρι γοχ και λίγο ολικής άλεσης μέχρι να πάρουμε ένα χυλό λίγο πιο σφιχτά από το κέικ . Με το μάτι τό έβαλα. Καλό ανακάτεμα, αφήνω για 30′ και τηγανίζουμε μέσα σε αραβοσιτελαιο, γυρίζω και από την άλλη πλευρά αφήνω λίγο και βγάζω σέ απορροφητικό χαρτί
ύστερα απολαμβάνουμε με πετιμέζι και κανέλα από πάνω.. . Ονοιρο λέμε.. Είναι οι πιο νόστιμοι χωρίς τίποτα άλλο μέσα. Στην αρχή βάζω στο τέρμα Την φωτιά και ύστερα χαμηλώνουμε με αύξοντα αριθμό τό 9 στο 4-5. Στο μισό δηλαδή για να γίνουν και μέσα…
Μου είχε πει την συνταγή μια γερόντισσα από το Πύργο Ηλείας… Απλά και νόστιμα. ….
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για Pancakes.. σαν να λέμε τηγανίτες!
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες αλεύρι σκληρό
2 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι
2 αυγά και 1 κροκάδι
4 κουταλιές βιτάμ λιωμένο
1 ½ κούπα γάλα
Λάδι και λίγο βιτάμ για τηγάνισμα
Κανέλλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
½ κούπα μέλι
1 κούπα ζάχαρη
½ κούπα νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με το βιτάμ και το γάλα. Ενώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και το προσθέτουμε στα κτυπημένα αυγά. Ανακατεύουμε να γίνει ένας λείος χυλός.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το βιτάμ με το λάδι και ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με σιρόπι, που ετοιμάζουμε από μέλι, ζάχαρη και νερό, πασπαλισμένες με κανέλλα.
Μπορούμε να προσθέσουμε στο χυλό, μια κούπα μήλα ψιλοκομμένα με τρεις κουταλιές ζάχαρη, αφού αφήσουμε πρώτα για μερικά λεπτά να απορροφήσουν.