Συνταγές
Ο πιο τέλειος συνδυασμός – Αρακάς με διάφορα λαχανικά γιαχνί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
1 κιλό κατεψυγμένο αρακά με διάφορα λαχανικά
3 κρεμμύδια μέτρια χοντροκομμένα
3 μέτριες πατάτες κομμένες στα τέσσερα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 συσκευασία (400 γρ. ντομάτα) κονκασέ
Ελαιόλαδο
2-3 φύλλα δάφνης
Αλάτι
πιπέρι
Μπουκοβο (Chilly)
Λεμόνι για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετούμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σωτάρουμε. Κατόπιν ρίχνουμε τις πατάτες και σωτάρουμε. Προσθέτουμε τον αρακά λαχανικών και αφήνουμε να σωταριστουν για λίγο. Ρίχνουμε την ντομάτα, τα μπαχαρικά, αλάτι, 1 κούπα νερό ζεστό και αφήνουνε να πάρει βράση.
Κλείνουμε με το καπάκι και όταν σηκωθεί η βαλβίδα χαμηλώνουμε στο μισό τη φωτιά και αφήνουνε για 20′ λεπτά να ψηθεί. Κάτοπιν σβήνουμε το μάτι, αποσυμπιεζουμε την κατσαρόλα να φύγει ο άτμος και την ανοίγουμε. Βάζουμε πίσω στη φωτιά να βράση για 5′ λεπτά σε χαμηλή φωτιά χωρίς το καπάκι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε αν χρειαστεί αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού.
Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό συνοδεύοντας με φέτα και ελιές
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για νόστιμη συνταγή Αρακά με κοτόπουλο, από την όμορφη Καστοριά! Σκέτη Απόλαυση!.
Πρωτότυπη, όσο και νόστιμη συνταγή από τη Μαρία
ΥΛΙΚΑ
1 πάκο αρακά
μερίδες κοτόπουλου
1 μέτριο κρεμμύδι
1/2 φλυτζ. τσαγιού σπιτικό χυμό ντομάτας ”Πουμαρό”
1/2 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 καρότο
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι μαύρο, άνηθο, μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβω στην χύτρα το κρεμμύδι, προσθέτω, το λάδι, τον αρακά, τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το ψιλοκομμένο καρότο, τα μυρωδικά, και τ’ αφήνω σε σιγανή φωτιά να αχνιστούν 15΄λεπτά. Ανακατεύω 2-3 φορές.
Στη συνέχεια προσθέτω από πάνω μερίδες κοτόπουλου, το ζεστό νερό (να σκεπάζει τον αρακά), κλείνω τη χύτρα και βράζω το φαγητό σε σιγανή φωτιά 20-25΄λεπτά.
Όταν έκανα την δοκιμή βάζοντας κοτόπουλο, γλύφαμε τα δάχτυλά μας.
Δεν πρέπει να έχει πολλά ζουμιά το φαγητό.