Γλυκα
Καταπληκτικά κουλουράκια βουτύρου – λαχταριστά και μοσχοβολιστά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-400 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
-2 φλ. ζάχαρη
-3 αυγά
-ξύσμα από 1 λεμόνι & 1 πορτοκάλι
-2 βανιλέτες
-2 φλ. χλιαρό γάλα (όχι καυτό)
-1 κτγ. κανέλα
-1 μπέηκιν
-περίπου 1,5 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΈΚΤΕΛΕΣΗ
Θέλουμε μία μαλακή και ελαστική ζύμη. Αρχικά χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά να αφρατέψουν και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα πάντα τον φούρνο μας
(Φλιτζάνι= των 200 ml. ή κλασσική κόκκινη του νές)
Η συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Μπισκότα βουτύρου με 3 υλικά !!!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
-500 γρ. αλεύρι φαρίνα
-400 γρ. λιωμένο αγελαδινό βούτυρο
-1 ζαχαρούχο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο 15 λεπτά, ρίχνουμε.το ζαχαρούχο, χτυπάμε λίγο και τέλος το αλεύρι.
Μια ζύμη να μην κολλάει.
Πλάθουμε μπαλάκια τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα, τα πατάμε με το χέρι και σχέδιο με πιρούνι, ή το δάχτυλο, πατάμε λακουβίτσα.
Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Η συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.