Συνταγές
Υπέροχο αγαπημένο και καλόμαγειρεμενο πιάτο – αγκινάρες αλα πολίτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
10 αγκινάρες (φρέσκιες και κατεψυγμένες από το Μάιο ) πάντα τις καταψύχω εγώ
8 πατάτες μικρούλες
5 καρότα
1 ματσάκι άνηθο
2 ξερά κρεμμύδια
3 κρεμμύδια φρέσκα
1 κ.σ.κορν φλαουρ
2 λεμόνια
Το ξύσμα από ένα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα (νταβα) βάζουμε κομμένα σε φέτες τα ξερά κρεμμύδια με λίγο νεράκι, τα ανακατεύουμε λίγο μέχρι να φύγει η σπιρτάδα τους, στη συνέχεια
Ρίχνουμε τα το ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα τα ανακατεύουμε λίγο και στη συνέχεια Ρίχνουμε τις αγκινάρες, πατάτες,καρότα και μετά από 10′ τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και νερό να σκεπαστουν και μαγειρεύουμε περίπου 35′ με 40′.
Όταν είναι ψημένο τραβάμε λίγο ζουμάκι και του προσθέτουμε το λεμόνι, το κορν φλάουρ, το ανακατεύουμε καλά και το προσθέτουμε στο φαγητό μας.
Κουνάμε λίγο τη κατσαρόλα και είναι έτοιμο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Light μανιτάρια με τυρί και λαχανικά
Υλικά
10 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μέτρια κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα μανιτάρια. Κόβουμε τα κοτσάνια τους και τα βάζουμε με την καμπύλη του καπέλου τους προς τα κάτω σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε λίγο τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, το τυρί και γεμίζουμε με αυτό το μίγμα τα μανιτάρια. Ψήνουμε στο γκριλ για 10 περίπου λεπτά.
neadiatrofis.gr