Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ 1 φλ λάδι 4 αυγά 1 φλ ζάχαρη 2 φλ αλέυρι για όλες τις χρήσεις 1 πορτοκάλι ζουμερό ολόκληρο με την φλούδα 3 κ.γ μπέικιν πάουντερ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε στο μούλτι το ολόκληρο πορτοκάλι (χωρίς τα κουκούτσια φυσικά) μέχρι να γίνει πολτός. Στο μίξερ βάζουμε το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλ λάδι
  • 4 αυγά
  • 1 φλ ζάχαρη
  • 2 φλ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πορτοκάλι ζουμερό ολόκληρο με την φλούδα
  • 3 κ.γ μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε στο μούλτι το ολόκληρο πορτοκάλι (χωρίς τα κουκούτσια φυσικά) μέχρι να γίνει πολτός.
  • Στο μίξερ βάζουμε το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και τα κτυπάμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν
  • Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45-50 λεπτά περίπου.
  • Αφού περάσουν 30 λεπτά μπορούμε να δοκιμάσουμε με μαχαίρι να δούμε αν το κέικ έχει ψηθεί..

Λίγα μυστικά ακόμα

  • Μπορούμε να προσθέσουμε καρύδα ή αμύγδαλα ή κομμάτια κουβερτούρας.. όμως είναι εξίσου νόστιμο και χωρίς αυτά.
  • Επίσης μπορούμε να αντικαταστάσουμε το αλεύρι με αλέυρι ολικής αλέσεως και τη ζάχαρη με φρουκτόζη αλλά στη μισή ποσότητα απ ότι λέει η συνταγή.
  • Μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε τη συνηθισμένη με τρύπα φόρμα για κέικ ή ένα απλό ταψί.
  • Επίσης το φλυτζάνι να είναι μεγάλο και τα υλικά να μετρηθούν με το ίδιο μέγεθος φλυτζανιού.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : i-gastronomie