Συνταγές
Τα πιο εύκολα πιτσάκια χωρίς μαγιά.. Πάρα πολύ λαχταριστά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Maria Orfanopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-100 γραμ. νερό
-100 γραμ. γάλα
-50 γρμ. λάδι
-1 κτγ. ζάχαρη
-10 γραμ. μπέικιν
-310 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κτγ. αλάτι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα υγρά με τη ζάχαρη, ανακατεύω, βάζουμε αλεύρι και το αλάτι.
Πλάθουμε μπαλάκια, βάζουμε σε λαδόκολλα στο ταψί και με ένα ποτηράκι σφηνάκι κάνουμε λακούβα.
Βάζουμε μια σταγόνα κέτσαπ, τυρί, φέτα, τριμμένη ντομάτα, πιπεριά, και ελίτσα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω μισή ώρα.
Η συνταγή είναι από Maria Orfanopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
H πιο σπέσιαλ πίτσα που έχετε φάει ποτέ… Πολύ αφράτη!
Εκπληκτική συνταγή: H πιό σπέσιαλ πίτσα που έχετε φάει ποτέ… Πολύ αφράτη!
ΥΛΙΚΑ
-500 γρ. αλεύρι μαλακο
-300 γρ. χλιαρό νερό
-1 φακελάκι ξηρή μαγιά
-1 κτγ. ζάχαρη
-1 κτγ. αλάτι
-1 κτσ. ηλιέλαιο
Από τυριά έβαλα μοτσαρέλα και γκούντα, και από αλλαντικά εκτός την σπιτική σαλτσούλα από κάτω έβαλα μπέικον, λουκάνικο χωριάτικο και πιπεριά! Της πάει πολύ και το σουτζούκι όμως τώρα δεν είχα να βάλω!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε το ζυμαράκι σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Βάζω το ταψί του φούρνου να κάψει μόνο του πολύ καλά όμως.
Πασπαλίζω με αλεύρι και ανοίγω το φύλλο επάνω στο αντικολλητικό χαρτί, βάζω τα υλικά, βάζω το ταψί δίπλα στη ζύμη τραβώ το χαρτί και πάει πάνω στον πάτο του ταψιού!
Ψήνετε αμέσως και η πίτσα είναι σαν να ψήθηκε στο ξυλόφουρνο!
Βαζω στον φούρνο και ψήνω σχεδόν μια ώρα σε αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
Το κολπάκι αυτό με το ανάποδο ταψί είναι του Ακη..!!