Συνταγές
Galette με ροδάκινα για το Κυριακάτικο τραπέζι σας γεμάτο άρωμα και γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.
Υλικά
Για τη ζύμη:
1 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
113γρ βούτυρο κρύο απο το ψυγείο σε κομματάκια
1/4 κ.γ αλάτι
1 αυγό
1 κ.γ λευκό ξύδι
1 κ.σ κρύο νερό απο το ψυγείο
Για την Γέμιση:
5 ροδάκινα μεγάλα σε λεπτές φέτες
1 κούπα ζάχαρη
2 κ.γ κανέλα
1 κ.σ corn flour
Για το Άλειμμα
1 αυγό
3 κ.σ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στο μούλτι το αλεύρι, το αλάτι και χτυπάμε να ενωθούν. Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο σε κομματάκια και χτυπάμε να γίνουν τρίμμα. Σε ενα μπολάκι χτυπάμε το αυγό, το ξύδι και το νερό. Το προσθέτουμε στο μούλτι και χτυπάμε να ενωθούν. Ανακατεύουμε και σχηματίζουμε με το χέρι μας μια μπάλα. Δυπλώνουμε την ζύμη με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 40 λεπτά.
Φτιάχνουμε την γέμιση ανακατευοντας όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε στο πλάι.
Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ανοίγουμε την ζύμη σε στρόγγυλο σχήμα όσο μπορούμε. Αρχίζουμε να αραδιάζουμε τις φέτες ροδάκινου απο το κέντρο προς τα έξω αφήνοντας κενό στην άκρη ώστε να μπορούμε να δυπλώσουμε την ζύμη επάνω από τα ροδάκινα.
Αλείφουμε με το μείγμα αυγού και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη. Ψήνουμε στους 210°C στην μεσαία σχάρα, στις αντιστάσεις για 20 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και την σερβίρουμε σκέτη, με ζάχαρη άχνη ή ακόμα καλύτερα με παγωτό βανίλια.
*Η κούπα που χρησιμοποίησα είναι μεζούρα cup των 240ml.
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.