Υλικά

150 γρ αλεύρι
100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
150 γρ ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρύδα
4 αυγά
2 κουταλάκια γλυκού baking powder
4 κουταλιές σούπας σκόνη κακάο το οποίο θα διαλύσετε σε 4 κουταλιές ζεστό νερό
125 γρ γιαούρτι στραγγιστό (προτιμώ το στραγγιστό με 2% λιπαρά. Είναι ιδανικό για γλυκά και φαγητά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σ’ ένα μπωλ ανακατεύετε το αλεύρι με το baking powder και την καρύδα.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Ρίχνετε το γιαούρτι . Ρίχνετε τα αυγά ένα ένα. Κάθε φορά που θα ρίχνετε ένα αυγό θα χτυπάτε καλά το μίγμα έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί και μετά θα προχωράτε στο επόμενο αυγό. Ρίχνετε το μίγμα κακάο -νερό και συνεχίζετε το χτύπημα.
Σταματάτε το μίξερ . Ρίχνετε το μίγμα αλεύρι -καρύδα και το ενσωματώνετε στη ζύμη με μια σπάτουλα.
Ρίχνετε τη ζύμη σε φόρμα κέικ καλά βουτυρωμένη και ψήνετε για 30 λεπτά περίπου
Ή
Ετοιμάζετε ταψάκι 12 θέσεων για cupcake , μοιράζετε τη ζύμη και ψήνετε για 15 λεπτά.

Προσοχή! Το συγκεκριμένο γλυκό δεν θέλει υπερβολικό ψήσιμο έτσι ώστε να διατηρήσει μια εσωτερική υγρασία που θα του δώσει ιδιαίτερη υφή!

ΠΗΓΗ

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΑφράτα Ελιοψωμάκια νηστίσιμα με Χυμό Πορτοκάλι. Πανεύκολα και τέλεια!!! Θα τα λατρέψετε!!
Επόμενο άρθροΚόκορας παστιτσάδα από την Κέρκυρα