Μπισκοτα - Κουλουρια
Το σπίτι μύρισε βούτυρο και σοκολάτα από τα πιο υπέροχα cookies
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
90 gr βούτυρο κομμένο σε κύβους
120 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο
Μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 αυγό
Ένα σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας ή κομμάτια κουβερτούρας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το φτερό στο μίξερ και χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά βάζουμε τη ζύμη μας για λίγο στο ψυγείο
μετά πλάθουμε μικρές μπαλίτσες ψήνουμε στους 170 στις αντιστάσεις αν θέλετε αφράτα τα βγάζετε λίγο πιο νωρίς αν θέλεις λίγο πιο τραγανά τα αφήνετε λίγο παραπάνω εγώ τα αφησα περίπου 10 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Ορίστε μια νόστιμη συνταγή για μπισκότα Cookies
Η Συνταγή είναι από Aleka Thomaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
80 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη
90 γρ γάλα
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
220 γρ αλεύρι
1 κγ σόδα μαγειρική
150 γρ κουβερτουρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε πρώτα τα υγρά υλικά και μετά προσθέτουμε τα στερεά αφού τα ανακατέψουμε καλά βάζουμε με το κουτάλι στο ταψί γιατί λίγο κολλάει αλλά με βοήθεια με άλλο κουτάλι είναι εντάξει
ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Aleka Thomaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Cookies -Υπερθέαμα! Δείτε το Βίντεο…
Υλικά
1 ποτήρι νερού ζάχαρη άχνη
1,5 φλυτζάνι τσαγιού νισεστέ
125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (ή μαργαρίνη)
Μια πρέζα αλάτι.
ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
2 ποτήρια νερού αλεύρι
Καρύδια για τη γέμιση.
Γλάσο σοκολάτας.
1 κουταλιά της σούπας κακάο, 1 φλυτζάνι καφέ ελληνικού άχνη ζάχαρη, 1 με 2 κουταλιές ζεστό νερό
Εκτέλεση
Ενώνουμε τα υλικά της ζύμης και κάνουμε μία μαλακή ζύμη. Κάνουμε μικρούς κουραμπιέδες με εγκοπές ώστε να στέκεται εύκολα το γλάσο στο τέλος. Τους γεμίζουμε με καρύδια ψιλοκομμένα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά. Ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά του γλάσου. Μόλις βγουν οι κουραμπιέδες από το φούρνο τους αφήνουμε να κρυώσουν.
Στολίζουμε τους κουραμπιέδες με το γλάσο. Εναλλακτικά αντί για κακάο μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλιά νες καφέ στο γλάσο.