Συνταγές
Cookies με ξερά σύκα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 γεμάτο κουταλάκι γιαούρτι
1 αυγό
1 βανίλια
4-4,5 φλιτζάνια αλεύρι
Εσωτερική γέμιση
8-9 κομμάτια ξηρών σύκων ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο
1/2 ποτήρι νερό
καρύδια ψιλοκομμένα
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα πρώτα τη γέμιση.
Κόβουμε μικρά κομματάκια τα σύκα. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με νερό, βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και βράζουμε για 3 λεπτά. Όταν κρυώσει το μείγμα ρίχνουμε τα σπασμένα καρύδια και ανακατεύουμε.
Φτιάχνουμε τη ζύμη μπισκότων αφού ανακατέψουμε τα υλικά με το χέρι. Κόβουμε κομμάτια μεγέθους καρυδιού από την παρασκευασμένη ζύμη. Βάζουμε αυτή τη ζύμη σε κομμένη πλαστική σακούλα και προσθέστε γέμιση στο εσωτερικό και το κλείνουμε ώστε να σχηματιστεί το σχήμα του φρέσκου σύκου.
Βγάζουμε από το πλαστικό και τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε τοποθετήσει λαδόχαρτο. Ψήνουμε τα μπισκότα μέχρι να ροδίσουν σε φούρνο 180 βαθμών.
Μπορούμε να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη μόλις κρυώσουν.