Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 1 ποτήρι νερού ζάχαρη άχνη 1,5 φλυτζάνι τσαγιού νισεστέ 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (ή μαργαρίνη) Μια πρέζα […]

Διαφήμιση

Υλικά

1 ποτήρι νερού ζάχαρη άχνη
1,5 φλυτζάνι τσαγιού νισεστέ
125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (ή μαργαρίνη)
Μια πρέζα αλάτι.
ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
2 ποτήρια νερού αλεύρι
Καρύδια για τη γέμιση.

Γλάσο σοκολάτας.
1 κουταλιά της σούπας κακάο, 1 φλυτζάνι καφέ ελληνικού άχνη ζάχαρη, 1 με 2 κουταλιές ζεστό νερό

Εκτέλεση

Ενώνουμε τα υλικά της ζύμης και κάνουμε μία μαλακή ζύμη. Κάνουμε μικρούς κουραμπιέδες με εγκοπές ώστε να στέκεται εύκολα το γλάσο στο τέλος. Τους γεμίζουμε με καρύδια ψιλοκομμένα.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά. Ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά του γλάσου. Μόλις βγουν οι κουραμπιέδες από το φούρνο τους αφήνουμε να κρυώσουν.

Στολίζουμε τους κουραμπιέδες με το γλάσο. Εναλλακτικά αντί για κακάο μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλιά νες καφέ στο γλάσο.


via

xrysessyntages.gr

Δείτε επίσης  Ανάμικτο γλυκό
Διαφήμιση