Συνταγές
Cheesecake Μπουένο !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. μπισκότα σοκολατας
150 γρ. Βιταμ
350 ml κρέμα γάλακτος
500 γρ. τυρι Philadelphia
120 γρ. ζάχαρη άχνη
7 μπάρες Kinder Bueno
Για το γλάσο σοκολάτας:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυματίζουμε τα μπισκότα σε σκόνη στο multi. Λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο και το πιέζουμε στη βάση του. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Χτυπάμε σε άλλο μπολ, με το μίξερ χειρός και το τυρί τύπου Philadelphia μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε 1′ να ομογενοποιηθεί. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο, προσθέτουμε και τη χτυπημένη σαντιγί και χτυπάμε για ακόμα 1′ να ενσωματωθεί.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τα 5 από τα 7 Κinder Bueno [ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 20-30 δευτερόλεπτα στην ελάχιστη θερμοκρασία]. Θα λιώσει η σοκολάτα και θα μείνει η γκοφρέτα. Θα πάρουμε ένα πιρούνι και θα σπάσουμε και την γκοφρετα που έχει μείνει…. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα, σοκολάτας -γκοφρέτας, στο μείγμα του cheesecake και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Για το γλάσο σοκολάτας:
Βάζουμε σε κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία τη κομματιασμένη σοκολάτα και προσθέτουμε και τη κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε τη σοκολάτα να λιώσει ανακατεύοντας πότε πότε.
Μόλις είναι έτοιμο το γλάσο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά περιχύνουμε το cheesecake.
Κόβουμε σε κομματάκια τις 2 υπόλοιπες μπάρες Kinder Bueno γαρνίρουμε το cheesecake και το βάζουμε πάλι στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες….
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.