Υλικά (Για 10-12 άτομα)
1 συσκευασία ( 500γρ.) μπισκότα τύπου digestive,
½ συσκευασία (100γρ.) βούτυρο ανάλατο Elle &Vire λιωμένο.
Για τη γέμιση:
3 συσκευασίες (360γρ.) τυρί για άλειμμα Kiri σε θερμοκρασία δωματίου,
1 φακελάκι ζελέ λεμόνι Jolly,
1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος Elle &Vire,
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη,
1 φακελάκι βανίλια,
Για τη σος κόκκινων φρούτων:
3 ½ φλ. (1 συσκευασία των 500γρ.) mix Fruit Εκλεκτή σοδειά,
½ φλ. ζάχαρη,
1 κουταλιά κορν φλάουερ,
1/4 φλ. νερό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζετε πρώτα το ζελέ: Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε 1 φλιτζάνι νερό και ρίχνετε μέσα τους κρυστάλλους από το ζελέ. Ανακατεύετε να διαλυθεί καλά το ζελέ και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Για τη βάση: Βάζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα αλέθετε να γίνουν σκόνη. Τα ρίχνετε σε μια στρογγυλή φόρμα με ελατήριο 26 εκ. και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε για να «βραχούν» καλά τα μπισκότα και τα πιέζετε με τα δάχτυλα να απλώσουν ομοιόμορφα. Βάζετε τη φόρμα για ½ ώρα στο ψυγείο ή για 10 λεπτά στην κατάψυξη.
Για την κρέμα: Βάζετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε να αφρατέψει. Προσθέτετε τις 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μία αφράτη κρέμα. Προσθέτετε το άλειμμα τυριού και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνετε σιγά σιγά το κρύο ζελέ και αδειάζετε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Ξαναβάζετε τη φόρμα στο ψυγείο και παγώνετε το cheesecake για 4-6 ώρες.
Για τη σος: Βάζετε τα φρούτα σε ένα κατσαρολάκι. Απλώνετε από πάνω τη ζάχαρη. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά από τα φρούτα. Διαλύετε το κορν φλάουερ στο νερό και το προσθέτετε στα φρούτα. Ανακατεύετε δυνατά, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να βράσει για ακόμη 1 λεπτό και να αρχίσει να πήζει λίγο. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει καλά. Βάζετε τη σος πάνω από το Cheesecake, το ξεφορμάρετε και σερβίρετε.