Συνταγές
Υπέροχο κέικ λεμονιού γεμάτο άρωμα και γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
3 αυγά
370 γρ ζάχαρη
ξύσμα από ένα λεμόνι βιολογικό και τον χυμό από το μισό λεμόνι
200 μλ αραβοσιτελαιο
340 γρ γιαούρτι στραγγιστό
400 γρ αλεύρι φαριναπ κοσκινισμένο
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ με την σειρά που είναι γραμμένα βάζουμε σε ταψί λαδωμένο 26 εκατοστά
ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις 170 β για 50 – 60 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας.
όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Η Συνταγή είναι από Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Cheesecake – τσιζ κέικ δροσερό με γεύση λεμονιού
Η Συνταγή είναι της κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
10 μπισκότα digestive
3 αυγά
130 γρ Ζάχαρη
250 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ Φιλαδέλφεια τυρί
2 κ.γ Βανίλια σκόνη
1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ και τους κρόκους σε ενα μπολ
Θρυματιζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ η σε μια σακούλιτσα κ τα χτυπάμε στο χέρι
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και την βανίλια με το μίξερ, προσθέτουμε το τυρί, 3 κ.σ χυμό λεμονιού και λίγο τρυμενη φλούδα λεμονιού
Χτυπάμε και την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί δεν χτυπάμε πολυ σαν κρέμα σαν λιωμενο παγωτάκι να είναι περίπου και τό Ρίχνουμε μεσα στα μίγμα
Χτυπάμε τελευταία τα ασπράδια σε αφρό και Ρίχνουμε και αυτό μέσα και τα χτυπάμε απαλά
Μοιράζουμε τα μπισκότα τα μισά στη βάση στο ταψακι Ρίχνουμε το μίγμα απάνω,και τα μισά από πάνω
Βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες
Καλή επιτυχία.
Η Συνταγή είναι της κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.