Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Φανταστικό γλυκό γευστικο και λαχταριστό μεχρι την τελευταία κουταλιά.. Δροσερό με υπέροχη σάλτσα βύσσινο!

Υλικά( για τσερκι 26 εκ.)
400 γρ τυρί Φιλαδέλφεια
400 γρ κρέμα γάλακτος ή ( φυτική κρέμα)
1/4 φλ. ζάχαρη
2 1/2 πακέτα γεμιστά μπισκότα με σοκολάτα Παπαδοπούλου
120.γρ βούτυρο λιωμένο
1 φακελάκι νιφάδες σοκολάτας

Για τη σάλτσα βύσσινου
1 κουτί κομπόστα βύσσινο 400 γρ
1 κ.σ ζάχαρη ( κόφτη)
1 κ.σ κορν φλάουρ(γεματουτσικη)
1/2 κ.γ άρωμα πικραμύγδαλου(υπάρχει έλαιο στα σούπερ μάρκετ)

Εκτέλεση
Στραγγίζω την κομπόστα μου και βάζω το ζουμί μέσα σε κατσαρολακι μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί καλά !

Ανάβω να πάρει βραση σε δυνατή φωτιά και ανακατεύω μέχρι να πήξει!

Προσθέτω τα βύσσινα και το άρωμα πικραμύγδαλου και αφήνω στην άκρη να κρυώσει!

Στο μπλέντερ κάνω σκόνη τα μπισκότα μου και ανακατεύω καλά με το λιωμένο βούτυρο!!! Πατάω και στρώνω το μείγμα στο τσερκι !

Βάζω στο μίξερ μου το τυρί με τη ζάχαρη και χτυπάω αρχικά να αφρατεψει λίγο το τυρί. Στη συνέχεια προσθέτω σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και αναδευω να ενσωματωθεί καλά και να έχω μια πηχτή κρέμα!

Προσθέτω πάνω στα μπισκότα μου!!! Βάζω στο ψυγείο να παγώσει και γαρνίρω το κεικ με τη σάλτσα βύσσινου και τις νιφάδες σοκολάτας !

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.