Cheesecake καραμελέ - Μία πρόταση που θα σε ξετρελάνει
Connect with us

Συνταγές

Cheesecake καραμελέ – Μία πρόταση που θα σε ξετρελάνει

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την Καραμέλα:

10 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας νερό
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη της καραμέλας το νερό και το λεμόνι και σε δυνατή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα ανοιχτόχρωμη.
Ρίχνουμε αμέσως την καραμέλα στην φόρμα με προσοχή γιατί καίει.
Η φόρμα θα προτιμούσα να είναι μακρόστενη.
Όχι όμως πως δεν κάνει και στρογγυλή με τρύπα στη μέση.

Υλικά για την πρώτη κρέμα:
300 γρ. τυρί μαλακό τύπου Philadelphia
100 γρ. Ζάχαρη
6 αυγά
500 γρ. Γάλα
200 γρ. Κρέμα γάλακτος
20 γρ. Ζάχαρη
Φλούδες από ένα λεμόνι
2 βανίλιας

Ζεσταίνουμε το γάλα με τις φλούδες, την ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος τις βανίλιες και το αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρό. Προσοχή δεν το βράζουμε απλά το ζεσταίνουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε, με κουτάλα, την κρέμα τυριού, τα 20 γρ. ζάχαρη ωστε να γίνουν σαν κρέμα, προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθουν τα υλικά και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα που αφήσαμε να γίνει χλιαρό, αφού αφαιρέσουμε τις φλούδες λεμονιού.
Το αφήνουμε στην άκρη.

Διαφήμιση

Υλικά για την δεύτερη κρέμα:
2 αυγά
60 γρ. Ζάχαρη
60 γρ. Αλεύρι

Σε ένα γυάλινο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα 2 αυγά, προσθέτουμε την ζάχαρη και εξακολουθούμε να τα χτυπάμε. Έχουμε ζεστάνει νερό περίπου 40C βαθμούς και το ριχνουνε σε μια κατσαρόλα ώστε να χώρα το γυάλινο μπολ που χτυπήσαμετα αυγά μας. Τοποθετούμε το γυάλινο μπολ με τα χτυπημένα αυγά μέσα στην κατσαρόλα με το ζεστό νερό, κρατάμε εκεί για λίγα λεπτά ανακατεύοντας με μια κουτάλα και μόλις αρχίζει να πήζει βγάζουμε το μπολ από την κατσαρόλα με το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ τώρα, μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα. Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με κουτάλα κυκλικά ενώ κοσκινιζουμε το αλεύρι μέσα στην κρέμα.

Περνάμε την πρώτη κρέμα που αφήσαμε στην άκρη από ένα τρυπητο και την προσθέτουμε μέσα στο ταψί με την καραμέλα.
Από πάνω προσθέτουμε την δεύτερη κρέμα.

Μέσα σε ένα ταψάκι τοποθετούμε την φόρμα με τις κρέμες, ρίχνουμε ζεστό νερό τόσο ώστε να καλύπτει το μισό της φόρμας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, η μέχρι να πάρει ένα ρόδαλο χρώμα η επιφάνεια.
Βγάζουμε την φόρμα από το ταψί με το νερό.
Αφήνουμε να κρυώσει μεσα στην φορμα. χαράζουμε γύρο γύρο το γλύκισμα και ξεφορμαρουμε. Το βάζουμεστο ψυγείο.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

17 Κόλπα για να Αστράφτει το Σπίτι σας από Καθαριότητα!
Βελουδένια Κρέμα για γέμισμα γλυκών (Μιλφέιγ – Τρίγωνα Πανοράματος και για πολλά άλλα)
Ένα αφράτο σιροπιαστό κέικ καρύδας, σκέτη απόλαυση
Νηστίσιμα μπισκοτάκια και κουλουράκια με αμύγδαλα - Τραγανά με αρώματα και φοβερή γεύση
Σοκολατένια απόλαυση! - Τούρτα Σεράνο
Απολαυστικό Κοτόπουλο με βίδες και σάλτσα γιαουρτιού μουστάρδας
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ
Κολοκυθοκεφτέδες αφράτοι σαν λουκουμάδες (φούρνου+τηγανητοί)
Δείτε μια πολύ ωραία συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες φούρνου
Νησιώτικοι Ντοματοκεφτέδες από την όμορφη Σάμο!

Συνταγες

×
Πάστα Σοκολάτα, Κόλαση!