Συνταγές
Φανταστικά μαρμελάδα πορτοκάλι – εύκολη συνταγή – μυρωδάτη και με υπέροχο χρώμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” .
ΥΛΙΚΑ
Χοντρόφλουδα πορτοκάλια
Ζάχαρη
Νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια
Κρατάμε το 1/3 από τις φλούδες
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και τα πορτοκάλια μαζί με τις φλούδες για να βράσουν. Το νερό πρέπει να καλύπτει τα πορτοκάλια.
Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με το πιρούνι.
Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα πορτοκάλια και τις φλούδες και τα πολτοποιούμε.
Αν δυσκολευόμαστε, προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα πορτοκάλια.
Αφού τελειώσουμε το άλεσμα ζυγίζουμε τον πολτό που έχουμε και τον ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε ίση ποσότητα ζάχαρης και βράζουμε μέχρι να δέσει.
Η Συνταγή είναι από “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou .
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Cheese cake σοκολάτα πορτοκάλι !!
Βάση:
150 γρ. αλεύρι
25 γρ. κακάο
2 αυγά
125 γρ. ζάχαρη
75 γρ. χλιαρό καφέ γαλλικό
125 γρ. γιαούρτι
75 γρ. σπορέλαιο
1 κτγ. μπέικιν
1/2 κτγ. σόδα
λίγο αλάτι
Χτύπημα αυγά με ζάχαρη και αλάτι, κοσκινίζουμε αλεύρι μέ κακάο, μπέικιν, σόδα και βάζουμε εναλλάξ στα αυγά το αλεύρι, γιαούρτι, λάδι και καφέ.
Σε αποσπόμενο ταψί βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε 35 λεπτά 180 βαθμούς
Κρέμα:
200 γρ. Φιλαδέλφεια
200 μασκαρπόνε
200 γρ. κουτί γάλακτος 35% λιπαρά
4-5 κουταλιές άχνη και ξύσμα από δύο πορτοκάλια
Χτύπημα καλό πρώτα τα τυριά με άχνη και μετά βάζουμε κρέμα και ξύσμα και αφού κρυώσει καλά το παντεσπάνι βάζουμε τη κρέμα από πάνω και μια ώρα στο ψυγείο.
Από πάνω είναι μια συσκευασία ζελέ λεμόνι φτιαγμένο με χυμό πορτοκάλι όπως λένε oι οδηγίες.
Αφού κρυώσει καλά το ζελέ το ρίχνω πάνω από τι κρέμα.
Θέλει μια με δύο ώρες ψυγείο για να σφίξει το ζελέ καλά.