Γλυκα
BRIOCHE ME ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Νόστιμη συνταγή μεγειρικής από “plathozymarakia” ΥΛΙΚΑ : 550-600 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκια (ανάλογα το αλευρι μας παντα , καθε αλευρι εχει διαφορετικη συμπεριφορά ) 2 αυγά χτυπημένα ελαφρά 150 γραμμάρια γιαούρτι 150 ml γάλα χλιαρό 120 γραμμάρια ζάχαρη Μια πρέζα αλάτι 1 βανίλια -ζαχαρη με άρωμα πορτοκάλι 7 γραμμάρια ξηρής μαγιάς 70 […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “plathozymarakia”
ΥΛΙΚΑ :
550-600 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκια (ανάλογα το αλευρι μας παντα , καθε αλευρι εχει διαφορετικη συμπεριφορά )
2 αυγά χτυπημένα ελαφρά
150 γραμμάρια γιαούρτι
150 ml γάλα χλιαρό
120 γραμμάρια ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
1 βανίλια -ζαχαρη με άρωμα πορτοκάλι
7 γραμμάρια ξηρής μαγιάς
70 γραμμάρια βούτυρο
Λίγο κακουλέ
1 κρόκο δυαλύμενο με λίγο νερό ή γάλα
λιγο σουσάμι ή φιλέ αμυγδάλου
Σταγόνες κουβερτούρας ή σοκολάτας γάλακτος και κρέμα πατισερί γαι το γέμισμα
550-600 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκια (ανάλογα το αλευρι μας παντα , καθε αλευρι εχει διαφορετικη συμπεριφορά )
2 αυγά χτυπημένα ελαφρά
150 γραμμάρια γιαούρτι
150 ml γάλα χλιαρό
120 γραμμάρια ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
1 βανίλια -ζαχαρη με άρωμα πορτοκάλι
7 γραμμάρια ξηρής μαγιάς
70 γραμμάρια βούτυρο
Λίγο κακουλέ
1 κρόκο δυαλύμενο με λίγο νερό ή γάλα
λιγο σουσάμι ή φιλέ αμυγδάλου
Σταγόνες κουβερτούρας ή σοκολάτας γάλακτος και κρέμα πατισερί γαι το γέμισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Βάζουμε το κοσκινισμένο 2 φορές αλεύρι σε ένα μπόλ προσθέτουμε τα αυγά χτυμένα , το γιαούρτι, τη ζάχαρη. το αλάτι μας και το βούτυρο σε θερμοκρασιά δωματιου ελαφρά λιωμένο να μοιάζει σαν κρέμα .
- Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και την προσθέτουμε στο υπόλοιπα υλικά μας ζυμώνουμε τη ζύμη μας για 15 λεπτά ώσπου να έχουμε μια μαλακια,ελαστική και αφράτη ζύμη που κολλάει λιγο στα χέρια μας . (εγώ την έβαλα στον αρτοπαρασκευαστη σε πρόγραμμα για ζύμωμα )
- Αφήνουμε τη ζύμη για περίπου 3-4 ώρες, σκεπασμενη με σελοφάν και με πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο σε ζεστό μέρος μακριά απο ρεύματα ( εγώ την βάζω σε ζεστό φούρνο 50 βαθμούς ) , ωστόσο, όταν αυξηθει δίνουμε μορφή στο ζυμαράκι μας αφήνοντας την φαντασία μας ελεύθερη ..
- Αφήνουμε το σχηματισμένο πλέον ζυμαράκι μας , παλι να αυξηθεί σε ζεστό μέρος μακριά απο ρεύματα για 30 λεπτά .
- Αλείφουμε την ζύμη μας με ένα διαλυμένο κρόκο με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτα στους 180 βαθμούς
ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
ΥΛΙΚΑ:
- 1/2 λίτρο γάλα
- 100-120 γρ ζάχαρη
- 60 γρ. κορν φλαουρ
- 2 αυγά ολόκληρα μικρά
- 20 γρ. βούτυρο
- 1-2 βανίλιες-ζαχαρη με αρωμα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βάζουμε το κόρν φλάουρ την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και τα 2 αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : plathozymarakia