Γλυκα
Boston κυκλικό κέικ – που θυμίζει κάτι από τεράστιο κωκ
ΥΛΙΚΑ: 100γρ. μαλακό βούτυρο γάλακτος 250γρ . ζάχαρη 1κ.γ βανίλια 2μεγάλα αυγά 250γρ. Αλεύρι Mitsides 2½κ.γ Μπέικιν Πάουντερ ½κ.γ αλάτι 150ml γάλα Για την κρέμα 3κ.σ Κορν Φλάουρ 70γρ. ζάχαρη 200ml γάλα 3μεγάλα αυγά 100ml κρέμα γάλακτος 1/4κ.γ αλάτι 1βανίλια 45γρ. μαλακό βούτυρο γάλακτος Για το γλάσο 170γρ. Κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια 3κ.σ νερό 2κ.σ […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ:
100γρ. μαλακό βούτυρο γάλακτος
250γρ . ζάχαρη
1κ.γ βανίλια
2μεγάλα αυγά
250γρ. Αλεύρι Mitsides
2½κ.γ Μπέικιν Πάουντερ
½κ.γ αλάτι
150ml γάλα
Για την κρέμα
3κ.σ Κορν Φλάουρ
70γρ. ζάχαρη
200ml γάλα
3μεγάλα αυγά
100ml κρέμα γάλακτος
1/4κ.γ αλάτι
1βανίλια
45γρ. μαλακό βούτυρο γάλακτος
Για το γλάσο
170γρ. Κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια
3κ.σ νερό
2κ.σ μαλακό βούτυρο γάλακτος
1½κ.σ μέλι
1/4κ.γ αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180⁰C. Βουτυρώνετε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 25 εκατοστών. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι το μίγμα να είναι ελαφρύ και αφράτο και μετά προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε μαζί το Αλεύρι MITSIDES, το Μπέικιν Πάουντερ και το αλάτι και το προσθέτουμε σταδιακά στο μίγμα βουτύρου, εναλλάξ με το γάλα, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το μίγμα αλευριού. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-55 λεπτά, ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σε μία σχάρα.
Προετοιμασία της κρέμας:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα εκτός από το βούτυρο και ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο. Αφήνουμε την κρέμα να πάρει μία βράση σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο βούτυρο. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει εντελώς, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Παρασκευή του γλάσου:
Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την Κουβερτούρα με το νερό, το βούτυρο, το μέλι και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές.
Στήσιμο γλυκού:
Κόβουμε το κέικ σε 2 κομμάτια με ένα μακρύ μαχαίρι. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη μία βάση και καλύπτουμε με την δεύτερη βάση. Περιχύνουμε με το γλάσο.
cooking.sigmalive