Συνταγές
Η πιο εύκολη και γρήγορη τούρτα που μοιάζει πολύ στην γεύση με την black forest – μόνο με 4 υλικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αννα Κασσανδρεια – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
παντεσπάνι μία στρώση κρέμα κακάο παντεσπάνι και μετά σαντιγί και εννοείται ενδιάμεσα σιρόπι και βύσσινο.
3 κουτιά σαντιγί
1 βάζο βύσσινο γλυκό του κουταλιού
1 κουτί (3 τεμάχια) αίτημα παντεσπάνια ( εγώ είχα άσπρα )
Κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγίζουμε το σιρόπι από το βύσσινο και το διαλύουμε το σιρόπι με λίγο χλιαρό νερό. Χτυπάμε τη σαντιγύ με λίγο άχνη ζάχαρη και τι βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι και το ραντίζουμε με το σιρόπι βάζουμε σαντιγί τριμμένη κουβερτούρα και βύσσινο. Μετά ξανά παντεσπάνι ξανά σιρόπι ξανά σαντιγί ξανά κουβερτούρα και ξανά βύσσινο.
Στο τρίτο παντεσπάνι βάζουμε μόνο σιρόπι και σαντιγύ και πασπαλίζουμε με κουβερτούρα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αννα Κασσανδρεια – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Black forest με φρέσκα κεράσια Και σοκολάτα
Η Συνταγή είναι της κ. Dimitris Pappas – “Μαγειρικές Απολαύσεις”
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι:
270g αλεύρι γ.ο.χ
430gζαχαρι
120g κακαο
15g σόδα
5g βανίλια φρέσκια η σκόνη
3 αυγά
170g νερό
81g ηλιέλαιο
270g βουτιρογαλο η γιαούρτι με λίγα λιπαρά
Γιατί σοκολάτα ganache:
300 ml κρέμα γάλακτος
250g σοκολάτα κουβέρτα 70%κακαο
25g βούτυρο
Για την mousse chocolate:
500ml κρέμα
150ml γάλα
60gκροκους (3 αυγά περίπου)
30g ζάχαρη
320g σοκολάτα κουβέρτα
Για την κρεμμα σαντιγί:
360g κρεμμα γάλακτος
20g άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ έως ότου να γίνει κρεμμα και με αυτή ντύνουμε την τούρτα μας.
Συναρμολόγηση… παντεσπάνι μους σοκολάτα κεράσι γλυκό του κουταλιού
3 στρώσης… ψυγείο να παγώσει καλά.
Όταν είναι έτοιμη την γαρνίρουμε με την σαντηγη κ ξανά παγώνουμε.
Στο τέλος κάνουμε το chocolate drip με την chocolate ganache στης άκρες γύρο γύρο και γαρνίρουμε με φρέσκα κεράσια
Η Συνταγή είναι της κ. Dimitris Pappas – “Μαγειρικές Απολαύσεις”