Bao buns κινέζικα ψωμάκια στον ατμό - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Ορεκτικα

Bao buns κινέζικα ψωμάκια στον ατμό

Η Συνταγή είναι από κ. Anthoula Stefanidou Giorgos Tsavdaris‎ – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Διαφήμιση

Υλικά :
500γρ αλεύρι γοχ,
1 φακελάκι μάγια,
1-1/2 κσ ζάχαρη,
1 φακελάκι μπέικιν,
50ml γάλα,
200ml νερό
1 κσ ξύδι
1 κσ ηλιέλαιο

Εκτελεση:
Ζυμωνουμε όλα τα υλικά κ αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 2 με 2.5 ώρες.

Μετά ανοίγουμε με πλάστη όχι πολύ λεπτό ούτε χοντρό φύλλο κ κόβουμε στρογγυλά με ένα ποτήρι με φαρδύ στόμιο αλοιφουμε με ηλιέλαιο κ διπλώνουμε ελαφρά τα βάζουμε σε λαδόκολλα για άλλη μια ώρα να ξανα φουσκωσουν σκεπασμένα

Στην συνέχεια βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει κ τοποθετούμε ένα σουρωτήρι από πανω το αλοιφουμε με ηλιέλαιο κ βάζουμε τα ψωμάκια για 8 με 10 λεπτά σκεπασμένα με το καπάκι

Να μην ακουμπάει στο νερό το σουρωτήρι κ να είναι σε μέτρια φωτιά. Τα ψωμάκια ψήνονται τέλεια με τον ατμό σε 10 λεπτά.

Τα γεμίζεις με κοτόπουλο η χοιρινό με σάλτσα η γλυκόξινη κ διαφορα μπαχαρικά η όπως θέλει ο καθένας ανάλογα τα γούστα κομμένο σαν γύρο αγγουράκι ψιλοκκομενο κ μαγιονέζα .

Η Συνταγή είναι από κ. Anthoula Stefanidou Giorgos Tsavdaris‎ “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Διαφήμιση