Συνταγές
Ένα Χριστουγεννιάτικο Γερμανικό γλυκό όλο άρωμα – εξαιρετικά αφράτο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Anthula Theo Kottas – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
150 γ. Βούτυρο
200 γ ζάχαρη
1 βανίλια
2 αυγά
Λίγο αλάτι
2 ml άρωμα αμυγδάλου ήτοι 1/2 κουτ. γλυκού περίπου (1/2 κουτ. γλυκού είναι 2.5 ml)
Ξύσμα από ένα λεμόνι και το χυμό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αυτά όλα θα τα χτυπήσεις το μίξερ πολλή ώρα να γίνουνε αφράτο. Και έπειτα θα βάλεις 250 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
( Magerquark ) Αυτό θα το ανακατέψεις με μία κουτάλα και έπειτα θα βάλεις τα 500 γραμ. αλεύρι και 1 Backpulver.
300 γραμ. σταφίδες και δύο κουτάλια μεγάλα Rum .
Το μείγμα κολλάει στα χέρια να ξέρεις θα το βάλεις σε ένα ταψί θα το κάνεις ένα σχέδιο με τα χέρια σου οβάλ και θα το βάλεις στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.
Έπειτα τα 50 γραμ. βούτυρο θα κιωσεις και θα το αλυξεις από πάνω ,καλύπτεις και με την άχνη
αυτό είναι Quarkstollen και είναι από την αρχή μαλακό λόγου του στραγγιστό γιαούρτι .
Και φυσικά εάν δεν βάλεις την άχνη και το Τυλίξεις καλά κρατάει μέχρι τα Χριστούγεννα
Νόστιμη συνταγή από “Anthula Theo Kottas – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δοκίμασε άλλη μια εξαιρετική συνταγή για αρωματισμένο ζεστό κρασί για τις χειμωνιάτικες εορταστικές βραδιές μας
ΥΛΙΚΑ:
1 λίτρο γλυκό κρασί
3 ξυλάκια Κανέλας
5 γαρίφαλα
2 αστεροειδή γλυκάνισο
Την φλούδα από ένα πορτοκάλι
3 κ.σ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το κρασί ,τα μπαχαρικά και την φλούδα.
Ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά προσέχοντας να μην βράσει το κρασί για 15 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε το μέλι, ανακατώνουμε πάντα σε σιγανή φωτιά να λιώσει το μέλι και σβήνουμε την φωτιά.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί και να βγουν στην επιφάνεια όλα τα αρώματα.
Μπορούμε να το κρατήσουμε και για την επόμενη μέρα αφού το ζεστάνουμε προτού το σερβίρουμε. Η γεύση του θα είναι ακόμα πιο όμορφη.
Περισσότερα στο : mariaekmektsioglou